Melih Gökçek'ten adaylık açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, 2024 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığı gibi talebinin olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday göstermesi halinde görevi başarıyla yapmak için gayret göstereceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2023, Salı - 10:12
Melih Gökçek'ten adaylık açıklaması

2024 yerel seçimleri yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul ve Ankara CHP'ye bırakılamaz" açıklamasıyla kulisler hareketlendi.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı kim olacağı ise merak konusu oldu. Kamuoyunda birçok belediye başkanının ismi dolaşıyor ancak ABB eski Başkanı Melih Gökçek ismi gündemden düşmüyor.

Başkan adaylığı için adı geçen Melih Gökçek, iddialara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Gökçek, başkanlığa aday olmadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev vermesi halinde görevi başarıyla yapmak için gayret göstereceğini belirtti. 

Turgut Altınok'la ilgili soruya ise Gökçek,  aralarında kamuoyu önünde tartışılacak bir husumet bulunmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökçek şunları aktardı:

" Benim kesinlikle başkanlık için bir talebim yok"

Geçtiğimiz günlerde Fuat Uğur’a yaptığım bir açıklama sağından solundan kırpılıp, sözler eklenip çıkarılıp sol ve Mansurcu medya tarafından yorumlar yapılmaktadır… Kamuoyunun aşağıdaki açıklamamın dışındaki yorumlara kesinlikle itibar etmemesini rica ederim;

1)Ben Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğumu hiçbir yerde açıklamadım, aday olduğumu söylemedim.

2)Ancak Fuat Uğur dahil olmak üzere konu dönüp dolaşıp adaylığıma getiriliyor ve şu soru ısrarla soruluyor; “Erdoğan adaylığını isterse adaylığı kabul etmez misin?” cevabım şu oluyor; “Erdoğan bana gücüm yettiği sürece hangi görevi layık görürse ben yok demem. O görevi başarmak için gayret ederim. Benim kesinlikle başkanlık için bir talebim yok.” bu izaha rağmen Fuat Uğur; “ Gökçek adaylık için açık kapı bırakıyor” demiş.  

Ya arkadaş; “Liderime yani Erdoğan’a ‘sen bana herhangi bir görev verirsen ben kabul etmem mi?’ diyeceğim.

"Altınok'la herhangi bir sorunum yok"

3)Fuat Uğur bana Turgut Altınok ile ilgili soruya cevap vermeme rağmen aynı soruyu döndürüp döndürüp 4 sefer yöneltti. Anladığım kadarıyla ağzımdan kötü bir sözün çıkmasını istedi. Bu konuda ki net cevabım; “Altınok’la kamuoyu önünde tartışacak herhangi bir sorunum yok. Şu anda bildiğim kadarıyla Ankara’ya en az 10 talip var. Aday olmak hepsinin eşit hakkıdır. yalnız kararı verecek Erdoğan’dır. Kimse boşa nefes tüketmesin.

 4)Belediye başkan adayları hakkında isim olarak kamuoyuna yorum yapmam. çünkü hepsi arkadaşım. Söyleyeceğim her söz arkadaşlarımı incitebiler…

 5)Kişisel kanaatim aday için açık uçlu anket yapılmalı. % 15 üzerinde kabul gören isimler arasında bilahare isim belirterek anket yapılmalıdır. Aksi taktirde bizi bir önceki seçimin akıbeti bekler. Benim sayın Cumhurbaşkanı’mızın konuyu ince eleyip, sık dokuyacağına inancım tamdır…

" Ben Özhaseki’yi suçlamadım"

6)Fuat Uğur, Mehmet Özhaseki’nin seçimi kaybetmesi konusunda kendisine söylediklerimi anlayamamış. Ben Özhaseki’yi suçlamadım. Sadece Özhaseki’nin seçimde benle birlikte propaganda yapmasını engelleyen bir numaralı faktörün Endy-ar anket şirketinin sahibi Faruk Acar olduğu gerçeğidir. Çünkü Özhaseki’nin kampanyasını Faruk Acar yürütüyordu. Faruk Acar’ın 2017 yılında benim belediye başkanlığından uzaklaştırılmam için uydurma anketler yaparak Ak Parti Genel Merkezine sunduğunu daha önce de TV’lerde söylemiştim. Bu arada şunu belirtmek isterim. Mansur Yavaş devamlı anket yaptırıyor ve karşısında kime rahat gücünün yeteceğini görüyor.

Mansur Yavaş'ın hedefi

Mansur Yavaş’ın iki hedefi var; 1)Karşısına zayıf aday çıkmasını temin etmek. Dikkat ederseniz karşısına çıkmasını istediği rakiplerini basın müşaviri ile medyaya servis ediyor. 2)En büyük arzusu seçim zamanı benim desteklemeyeceğim bir adayın aday olmasını temin etmek. Ben Özhaseki’yi destek için TV’ye çıktığımda, 5 saatlik bir programla, sadece Yavaş’ın oylarını 4 puan düşürdüm. Bunu anket yaptıran Kılıçdaroğlu söylüyor. Levent Gök de bir arkadaşa aktarıyor. Yani Yavaş’ın en büyük endişesi Gökçek’in destekleyeceği birinin karşısına aday olmasını engellemek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095516/melih-gokcekten-adaylik-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Semavi
30 Eylül 2023, 13:57
Ankara'da Altınok Keçiören de Mahir Mertoğlu diyoruz