Kılıçdaroğlu'ndan HÜDA PAR ve yerel seçim çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair konuları değerlendirdi. Genel Seçimlerde meclise giren HÜDA PAR ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Seçilmişler, parlamentoya gelmişler. Düşman ilan etmek demokraside olmaz. "dedi.
Onur Çetinkaya
|
01 Eylül 2023, Cuma - 14:39
Kılıçdaroğlu'ndan HÜDA PAR ve yerel seçim çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR, erken seçim ve yerel seçim ile ilgili konuştu.

"Düşmanlaşma yok"

Kılıçdaroğlu'na,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP ile ilgili sözleri hatırlatılarak HÜDA PAR' karşı tavrı soruldu.

İşbirliği ayrı, konuşmak ayrı diyen Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda olan, halkın seçtiği bir partiyi düşman ilan edemezsiniz. Biz örneğin Hüda-Par’ın dünya görüşüne katılmayız ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok. Seçilmişler, parlamentoya gelmişler. Dünya görüşü bizimle taban tabana zıt ama görüşlerine katılmıyoruz diye düşman ilan etmek demokraside olmaz. Yeşil Sol Parti ile kavga, düşmanlaşma yok, işbirliğimiz de yok. " dedi.


"Başkanlarımızın hakkını yemek istemeyiz"

Yerel seçimlere kısa süre kala geçtiğimiz genel seçimleri değerlendiren CHP lideri, ittifakın bittiğinin altını çizdi. 

Vatandaşların seçim sonuçlarının şokunu atlattığını belirten Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarıyla ilgili de açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Çalışmalar belli olgunluğa ulaşınca belediye başkanları ile toplantı yapacağız. Büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyelerimizde ayrı kampanyalar yapacağız. Adayların kim olacağına parti meclisi karar verecek ama başarılı belediye başkanlarımızın hakkını yemek istemeyiz. Onlar, görevlerine devam edecekler. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir. Büyükşehir belediyeleri kendi kampanyalarını kendileri yapacaklar." dedi. 

"Ankara ve İstanbul'da dominant olan parti CHP’dir"

İmamoğlu CHP’nin, Yavaş İYİ Parti’nin adayı olsun formülüne ilişkin de değerlendirme yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan’da bunu göremiyorum"

2024 yerel seçimlerinde başarının erken seçimi getirebilir mi sorusunu yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu," Normalde etik kurallara uyan bir iktidarın yerel seçimlerde kaybederse seçime gitmesi lazım. Demokrasinin kuralı budur. Güven testini gerçekleştirmesi lazım ama Erdoğan bunu yapar mı bilmiyorum. Bunu yapması için demokrasi kültürünü içselleştirmesi lazım. Erdoğan’da bunu göremiyorum. Toplumsal baskı bunu ne kadar gündeme getirir ya da etkili olur bilemiyorum." açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097005/kilicdaroglundan-huda-par-ve-yerel-secim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.