Şimşek açıkladı! Erdoğan imza için BAE’ye gidecek

BAE ziyaretini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız muhtemelen ondan sonra bir ziyarette bulunacak. O ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma olacak" bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:08
Şimşek açıkladı! Erdoğan imza için BAE’ye gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirerek, "Önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacağız. Ardından Cumhurbaşkanımızın bir ziyareti olacak ve bu ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma imzalanacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirdikleri BAE ziyareti hakkında sorulara yanıt veren Şimşek, Hazine olarak şu anda koordinasyonu sağladıklarını ifade etti.

Şimşek, teknik çalışmalarda önemli mesafeler katettiklerini belirterek, "Önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacağız. Ardından Cumhurbaşkanımızın ziyareti gerçekleşecek ve bu ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma imzalanacak. Detaylara girmek istemiyorum, ancak oldukça kapsamlı bir anlaşma olacak. Teknik açıdan büyük ilerleme kaydettik" şeklinde konuştu.

Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Şimşek, "Bu nedenle heyetler karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleştirdi. Bayram boyunca da çalışmalarımız sürdü. Önümüzdeki hafta daha büyük bir heyet gelecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde bir çerçeve belirlenecek. BAE'de hangi yetkililerle görüştüğümüz bellidir, devlet başkanı, devlet başkan yardımcısı ve mali konularda sorumlu bakanla görüştük. Ardından teknik görevlendirmeler yapıldı" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE'ye gerçekleştireceği ziyaretin, çalışmaların tamamlanmasının ardından muhtemelen NATO Zirvesi sonrasında gerçekleşeceğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088461/simsek-acikladi-erdogan-imza-icin-baeye-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.