Haftanın yalanları -88-

CİB’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı) bağlı DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi) tarafından hazırlanan Dezenformasyon Bülteni'nin 88. sayısını yayımladı. İşte bu haftanın yalanları...
Mevlüt Peker
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 18:50
Haftanın yalanları -88-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Dezenformasyon Bülteni'nin 88. sayısını paylaştı.

Bülten, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hataylı depremzedelerin hasarsız evlerine dönme isteğinin nüfus müdürlüklerince "Kota doldu" şeklinde geri çevrildiği iddiasının doğru olmadığını vurguluyor.

Hatay'daki nüfus müdürlüklerinin, depremler sonrası 87 bin 862 aileden adres bilgisi aldığı ve randevu sistemiyle çalıştığını belirten bülten, hiçbir vatandaşın geri çevrilmediğini ve "kota" uygulamasının olmadığını bildiriyor.

Öte yandan, Ordu'da Ceren Özdemir'i öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Özgür Arduç'un açık cezaevine alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor. Arduç'un Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda olduğu bilgisi veriliyor.

Bazı basın organlarında yer alan "Bursa Büyükşehir Belediyesi kaynak sularını satıyor" iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirten bülten, ayrıca İstanbul Bayrampaşa'da bir polis memurunun bıçakla saldıran şahsı bacağından vurduğu ve memurun başarı belgesiyle ödüllendirildiği iddiasının doğru olmadığını bildiriyor.

Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Al Jazeera'ya verdiği röportajda "Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı. Gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde hemen vatandaş oluyor." ifadesini kullanmadığını, bu açıklamanın yanlış bir şekilde "konut satışıyla vatandaşlık açıklaması" şeklinde manipüle edildiğini belirtiyor.

Son olarak, A Milli Kadın Voleybol Takımı maçının Taksim Meydanı'nda açık ekrandan yayınlanacağı organizasyonun İstanbul Valiliği tarafından iptal edildiği iddiasının da gerçeği yansıtmadığını açıklıyor ve Taksim Meydanı'nın 2012 yılından itibaren etkinliklere kapalı olduğunu hatırlatıyor. Dolayısıyla, bu konuda verilmiş bir izin veya iptal kararı bulunmadığını belirtiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097494/haftanin-yalanlari-88-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.