Gökhan İnler kimdir?

Eski takımı Beşiktaş ile anlaşan, Napoli ve Leicester City gibi efsane takımlarda forma giymiş Gökhan İnler kimdir, nerelidir?
Ankara Masası
|
11 Eylül 2023, Pazartesi - 11:12
Gökhan İnler kimdir?

Gökhan İnler, 27 Haziran 1984 tarihinde İsviçre'nin Olten şehrinde ailenin 2. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Futbola ilk adım

Çocukluktan bu yana futbolu hayatının merkezine alan Türk asıllı İsviçreli futbolcu, ilk olarak Fenerbahçe tarafından 2004-2005 sezonunun hazırlık kampında Almanya'da denenmiş ve oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Ancak dönemin teknik direktörü Christoph Daum tarafından beğenilmeyip sözleşmesi fesih edilince serbest kalmış ve bir süre Beşiktaş alt yapısıyla idmanlara çıkmıştı.

Daha sonra da Aarau takımına transfer olmuştur. Orada da bir sezon oynadıktan sonra Zürich takımına geçmiştir.

Milli Takım kariyeri

Gökhan İnler Milli Takım kariyerini de Türkiye ve İsviçre U21 takımlarıyla başlamıştı. 2006 yılında İsviçre'nin A Milli Takımı'na yükselen İnler toplam 75 maça çıkmış ve 6 gol atmıştır.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ve iki Dünya Kupası'nda yer alan Gökhan İnler, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da millî takımın kaptanlığını yapmıştır.

Napoli resitali

2011 yılında Udinese'den 13 milyon Euro bonservis bedeliyle Napoli'ye transfer olan Gökhan İnler, burada geçirdiği 4 başarılı sezonun ardından 2015 yılında İngiltere takımı Leicester City'e transfer olmuştur.

Premier Lig rüyası

O sezon Leicester City'nin ve kendisinin ilk lig Premier Lig kupasını alan Gökhan İnler, şampiyon sezonun ardından kadroda düşünülmedi ve 31 Ağustos 2016 tarihinde Beşiktaş'a transfer oldu. 

Beşiktaş ile kartal olup uçtu

O dönemin teknik direktörü Şenol Güneş ile harika sezon geçiren Gökhan İnler, hem lig hem de Avrupa'da iyi işler çıkartmayı başardı.

Başakşehir ile başarılı süreç

Temmuz 2017'de ise İstanbul Başakşehir takımına transfer olan Gökhan İnler, burada da geçirdiği 3 sezonun ardından, o dönemde TFF 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'a transfer oldu. 

Adana Demir ile tekrar yükseldi

Lig şampiyonluğunun ardından Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor'la toplam 3 başarılı sezon geçiren Gökhan İnler, bu yaz transferi döneminde takımıyla karşılıklı olarak yollarını ayırmıştı. 

Yuvasına dönüyor

Son olarak eski takımı Beşiktaş ile 1 senelik anlaşma sağlayan Gökhan İnler, 1 senenin ardından futbolu bırakıp sportif direktör olarak Beşiktaş'ın teknik ekibine geçmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098490/gokhan-inler-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.