Kriz kahini Nouriel Roubini kimdir?

Küresel krizleri önceden tahmin etmesiyle adından söz ettiren ekonomist Nouriel Roubini kimdir? Nouriel Roubini hangi üniversitelerde eğitim almıştır?
Ankara Masası
|
19 Eylül 2023, Salı - 12:41
Kriz kahini Nouriel Roubini kimdir?

Nouriel Roubini, İran asıllı Amerikalı bir ekonomist, eğitimci ve yazardır. 2021'den beri New York Üniversitesi Stern İşletme Okulu'nda fahri profesördür. Roubini, 2007-2008 küresel finansal krizini öngördüğü için "Dr. Doom" lakabıyla da tanınır.

Roubini, 1958 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İtalya'da tamamladıktan sonra, Bocconi Üniversitesi'nde politik ekonomi alanında lisans derecesi aldı. Ardından, Harvard Üniversitesi'nde uluslararası ekonomi alanında doktora derecesi aldı.

Roubini, çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yaptıktan sonra, 1998 yılında Roubini Global Economics adında bir ekonomik araştırma firması kurdu. Roubini, bu firmada baş ekonomist olarak görev yapmaktadır.

Roubini, küresel ekonomi ve finans piyasaları alanında uzman bir ekonomisttir. Roubini, küresel ekonomiyi etkileyen riskleri ve trendleri analiz ederek, yatırımcılara ve politika yapıcılara yol göstermektedir.

Roubini, çok sayıda kitap ve makale yazmıştır. Roubini'nin en ünlü kitapları arasında "Kriz Ekonomisi" ve "Mega Tehlikeler" bulunmaktadır.

Roubini, küresel ekonomi ve finans piyasaları alanındaki uzmanlığı ve öngörüsü nedeniyle dünyanın en saygın ekonomistlerinden biri olarak kabul edilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100282/kriz-kahini-nouriel-roubini-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.