İran, yeniden Azerbaycan ve Ermenistan uçuşlarını başlattı

Ermeni silahlı gruplarının, Azerbaycan’ın ağır darbesi karşısında silah bırakmasının ardından İran da hem Azerbaycan’a hem de Ermenistan’a olan uçuşlarını tekrar başlattı.
Mevlüt Peker
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 01:06
İran, yeniden Azerbaycan ve Ermenistan uçuşlarını başlattı

Kendi toprakları olan Karabağ’da kahraman Azerbaycan ordusu tarafından, terör eylemlerinde bulunan silahlı Ermeni gruplarına karşı başlatılan antiterör harekatı sonrası söz konusu yasadışı silahlı grupların silahlarını bırakması ve ateşkes kararı alınması sonrası İran, kısa süreli askıya aldığı Azerbaycan ve Ermenistan uçuşlarını tekrar başladığını duyurdu.

İran Sivil Havacılık Kurumu'nun Sözcüsü Cafer Yazerlu, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı (ISNA) ile yaptığı röportajda, "Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış ve ateşkesin sağlanmasının ardından, İran'ın bu iki ülkeye olan uçuşları tekrar faaliyete geçti" ifadelerini kullandı.

İran Sivil Havacılık Kurumu, önceki gece Azerbaycan ve Ermenistan'a olan uçuşları geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan'ın Hocavent bölgesinde yer alan Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa karayolunda, "yasadışı Ermeni silahlı eylemciler" tarafından yerleştirilen bir mayının patlaması sonucu, 4 polis memuru da dahil olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirmişti. Bu olayın hemen ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kendi toprağı olan Karabağ'da yasal düzeni sağlamak için yerel bir terörle mücadele operasyonu başlatmıştı.

Ermeni silahlı unsurların ağır kayıplar vermesinin ve Azerbaycan'ın koşullarını kabul ederek silahsızlanmayı onaylamasının ardından, Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün terörle mücadele operasyonunu sonlandırdığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100680/iran-yeniden-azerbaycan-ve-ermenistan-ucuslarini-baslatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.