Af isterken bile Filistinlilere zulmediyorlar

Yahudiler, Hz. Musa rehberliğinde Nil’i geçerek Firavun’dan kurtulduktan sonra Allah’a şükretmek yerine altından yaptıkları buzağa taparak işledikleri günahlardan arınmak için dini bayramları olan Yom Kippur gününü kutluyor ancak bunu yaparken yine Filistinlilere zulmediyor. İsrail, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs ve Batı Şeria arasını bu kez beton bloklarla kapattı.
Mevlüt Peker
|
24 Eylül 2023, Pazar - 21:00
Af isterken bile Filistinlilere zulmediyorlar

İsrail'de Yom Kippur olarak bilinen ve "Kefaret Günü" olarak çevrilebilecek olan en kutsal dini bayram, milyonlarca Yahudi tarafından coşkuyla kutlandı.

24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Yom Kippur sebebiyle ülkede yaşam neredeyse tamamen durma noktasına geldi.

Havaalanlarından toplu taşıma hizmetlerine, televizyon ve radyo yayınlarından alışveriş merkezlerine kadar birçok kurum ve işletme faaliyetlerine ara verdi.

Ayrıca, İsrail güvenlik güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bazı bölgeleri güvenlik gerekçesiyle beton bloklarla kapattı.

Yahudi geleneğine göre, Yom Kippur'un temeli, Hazreti Musa'nın Sina Dağı'ndan "On Emir" ile dönüşüne dayanmaktadır.

Rivayete göre, İsrailoğulları'nın altın bir buzağıya tapındığını gören Hazreti Musa, halkının günahları için bağışlanma dileğiyle tekrar dağa tırmanır.

Bu inançtan hareketle, Yahudiler bu özel günde işledikleri günahlar için tövbe ederler.

Yom Kippur süresince oruçla birlikte ibadetlerini yerine getiren Yahudiler, bu kutsal zaman diliminde sinagoglarda dua ederken, dünyevi zevklerden ve aktivitelerden kaçınırlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101440/af-isterken-bile-filistinlilere-zulmediyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.