İsrail, Batı Şeria’da 1 Filistinli genci daha öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinli genci daha öldürdü. 7 Ekim’den bu tarafa Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te katledilen Filistinli sayısı 248’e yükseldi.
Mevlüt Peker
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 18:39
İsrail, Batı Şeria’da 1 Filistinli genci daha öldürdü

Filistinli bir gencin, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da ateş açması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Kuzey Ağvar bölgesi yakınlarında İsrail askerleri tarafından ateş açılan Filistinli genç, yaralandı. Olay yerine yaklaşmasına izin verilmeyen Filistin Kızılayı ekipleri, yaralıyı hastaneye kaldıramadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Tubas ilçesinin Tamun kasabası sakini 25 yaşındaki Karim Halid Muhammed Beni Avde'nin öldüğünü duyurdu. Bu olayla birlikte, 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 248'e yükseldiği belirtildi.

İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde Filistinli gazeteciyi vurdu

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde açtığı ateş sonucu bir Filistinli gazetecinin yaralandığı bildirildi. AA muhabirinin aktardığına göre, serbest foto muhabiri Abdurrahman el-Kahlut, Gazze'nin güneybatısındaki eski Yahudi yerleşim birimi Netzarim yakınlarında İsrail askerlerinin açtığı ateşle ayaklarından yaralandı.

Yaralı gazeteci Kahlut, Deyr el-Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi. Sağlık ekipleri, Kahlut'un durumunun hayati tehlike taşımadığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112364/israil-bati-seriada-1-filistinli-genci-daha-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.