Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş’a "asfalt" resti!

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yaklaşık iki hafta önce ABB (Ankara Büyükşehir Belediye) Başkanı Mansur Yavaş’ı işaret ederek, Büyükşehir’e ait yolların asfaltlanmaması durumunda Kahramankazan Belediyesi olarak kendi imkanlarıyla asfalt atacaklarını duyurmuştu. ABB’nin asfalt çalışması yapmaması üzerine harekete geçen Kahramankazan Belediyesi, ilçede acil ve öncelikli olan ABB sorumluluğundaki yolları asfaltlamaya başladı.
Mevlüt Peker
|
24 Eylül 2023, Pazar - 23:39
Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş’a "asfalt" resti!

ABB (Ankara Büyükşehir Belediye) Başkanı Mansur Yavaş, ABB meclis toplantısında Kahramankazan Belediyesi ve Başkan Serhat Oğuz’u işaret ederek, Büyükşehir’e ait işlerin yapılmamasını, aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişti.

Ancak Kahramankazan’da bir senedir asfaltlanması gereken yollarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir çalışma yapmaması üzerine Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz hareket geçti. Başkan Serhat Oğuz, canlı yayında iki hafta içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara başlamaması halinde kendi imkanlarıyla asfalt çalışmalarına başlayacaklarını duyurmuştu.

Başkan Serhat Oğuz’un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tanıdığı sürenin dolması ile birlikte Kahramankazan’da yürüttüğü asfalt seferberliğine, ABB’ye ait yolları da dahil etti. 

“Yol katılım ücretleri, vergiler ve harçlar ABB’ye gidiyor ama asfaltı biz atıyoruz”

Başkan Serhat Oğuz halkın sık sık kendisinden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolların asfaltlanmasıyla ilgili talepte bulunduğunu belirterek, Kahramankazanlıların mağdur olmaması için ellerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.

Asfalt çalışması yapılması gereken yollarla ilgili tüm katılım ücretleri, vergiler ve harçların ABB’ye gittiğini ancak asfaltı kendilerinin attığını söyleyen Başkan Serhat Oğuz, “Tüm ödemeler ABB’ye gidiyor fakat yollara Kahramankazan Belediyesi olarak biz asfalt atıyoruz. Büyükşehir’e ait bazı yolların özellikle acil olanların asfaltına başlıyoruz. Sayın Yavaş bizi savcılığa vereceğini söylemişti. Sayın Yavaş, ben kendimi size ihbar ediyorum. Size ait yolların asfaltını atıyorum. Gidin savcılığa ve vatandaşa hizmet götürüyor diye bize suç duyurusunda bulunun” ifadelerini kullandı.

“Kaderimize bakın! Büyükşehir’in büyük değil, küçük olduğu zamanlarda başkanlık yapıyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “büyüklük” vasfını yitirdiğinin altını çizen Serhat Oğuz, “Biz Büyükşehir’in hep büyüklüğüne alıştık, kaderimize bakın ki Büyükşehir’in büyük olduğu zamanlarda değil küçük olduğu zamanlarda başkanlık yapıyoruz. Büyükşehir büyüklük vasfını kaybetmiştir, abilik vasfını kaybetmiştir. Maalesef kendi ana görevlerini dahi yerine getiremez hale gelmiştir” diye konuştu.

“ABB’nin bütçesi bizden 150 kat büyük ama ortada hizmet yok”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin 58 milyar TL gibi devasa bir büyüklüğe sahip olduğunu ancak söz konusu vatandaşa hizmet götürmek olduğunda tek çivi dahi çakmadıklarını ifade eden Oğuz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bizim imkanlarımız, bütçemiz Büyükşehir ile kıyaslandığında 150 kat daha küçük bir belediyeyiz. Burada acil asfalt bekleyen yollar bir yıldır çağrılarımıza taleplerimize rağmen bekliyor. Büyükşehir yapmazsa biz yaparız demiştik. Sözümüzü de tutuyoruz. Her şey Kahramankazan’ımız için her şey hemşehrilerimiz için. Tekrar yineliyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunacaksanız bu açıklamalar size delil olsun, size ait yolların asfaltını biz atıyoruz. Haberiniz olsun!”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101448/serhat-oguzdan-mansur-yavasa-asfalt-resti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.