ÖHO esnafı isyan etti: Bizim meselemiz mazot zamları!

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, esnafın sorunu dile getirirken bir esnaf isyan etti: “Bizim esas meselemiz mazot, akaryakıt, hükümet. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir işimiz yok.”
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 19:18
ÖHO esnafı isyan etti: Bizim meselemiz mazot zamları!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüsü esnafı ve Ankaralılar üçgeninde “öğrenci ve serbest kart sahibi vatandaşların özel halk otobüslerini kullanamaması” sorunu devam ediyor.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında acilen özel halk otobüsü esnafına bir sübvanse ya da gelir desteğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Ercan Soydaş’ın sözlerini tamamlamasının ardından bir özel halk otobüsü esnafı ise, esas meselelerinin mazot, akaryakıt ve hükümet olduğunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir işlerinin olmadığını belirterek, “Belediye Meclisi üyeleri, Allah razı olsun, bize yardımcı oluyorlar. Mansur Bey bize yardımcı oluyor. 16 bin 300 liraydı mazot, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce. Bugün 41 bin liraya mazot alıyorum. 8 bin lira mazot yakıyorum. Bunun içinden hangi esnaf çıkabilir? Bizim Belediye Meclisi ile, 4 grupla, CHP olsun, AKP olsun, MHP olsun, İYİ Parti olsun. Bizim onlarla bir problemimiz yok. Bizim Mansur Bey ile de hiçbir problemimiz yok. Allah razı olsun bizim gelir desteğimizi veriyor. Bizim en büyük problemimiz… Ya Türkiye bu kadar mı uyuyor? Mazota dur diyen yok. Böyle ülke yönetilmez. Zamlarla vergilerle böyle ülke yönetilmez. Cumhurbaşkanı duysun. Cumhurbaşkanım duyun. Bu zam nereye kadar gidecek? Nereye kadar? Ne zaman dur diyecekler? Hiçbir esnaf konuşmuyor. Belki de hepimiz korkuyoruz. Sizler de korkuyorsunuz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101604/oho-esnafi-isyan-etti-bizim-meselemiz-mazot-zamlari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.