Paşinyan’a suikast çağrısı yapan Ermeni lobisine ABD’den kınama!

Ermeni lobisi yöneticisinin “Paşinyan’a suikast” çağrısı yapması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’e soruldu. Sözcü, "Seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik her türlü girişimi her zaman kınadık." dedi.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 23:02
Paşinyan’a suikast çağrısı yapan Ermeni lobisine ABD’den kınama!

ABD'nin önde gelen Ermeni lobisi Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Washington yöneticisi Aram Suren Hamparyan'ın, Ermenistan'ın mevcut lideri Nikol Paşinyan'a yönelik eleştirileri, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gündemine geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bir basın toplantısında, Hamparyan'ın Paşinyan'a yönelik sert ifadelerini değerlendirdi. Miller, "Seçilmiş liderlere yönelik tehditler ya da onları yasal olmayan yollarla görevden almak isteyen girişimleri kesinlikle reddediyoruz." dedi.

Miller, konuya dair daha fazla bilgi sahibi olmadığını, ancak genel bir ilkeye dayanarak bu tür girişimleri kınadıklarını belirtti.

Olayın Arka Planı

    Hamparyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Paşinyan'ı eleştiren ifadeler kullanmıştı. Bu paylaşımlar, bazı kullanıcılar tarafından "suikast çağrısı" olarak değerlendirilmişti. Ermenistan'da ise son dönemde yaşanan siyasi gerginliklerin ardından bazı kişilerin gözaltına alındığı bilgisi geldi.

    ANCA'nın Geçmişi

      ANCA, ABD'de Ermeni iddialarını destekleyen ve Türkiye aleyhine çalışmalar yürüten en aktif kuruluşlardan biri olarak biliniyor.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2101657/pasinyana-suikast-cagrisi-yapan-ermeni-lobisine-abdden-kinama
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.