11 Eylül saldırılarında ölen itfaiyeci sayısı 343’e yükseldi

New York'ta 11 Eylül saldırıları ile bağlantılı yaralanma ve hastalıklardan ölen itfaiyeci sayısının 343'e yükseldiği duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 23:57
11 Eylül saldırılarında ölen itfaiyeci sayısı 343’e yükseldi

New York İtfaiye Departmanı, 11 Eylül 2001'deki terör saldırıları sonrasında ortaya çıkan hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiren personel sayısının, saldırı sırasında kaybedilen 343 kurtarma görevlisinin sayısını eşitlediğini duyurdu.

New York İtfaiye Bölümü Başkanı Laura Kavanagh, son zamanlarda departmandan 2 personelin daha kanser ve solunum problemleri nedeniyle vefat ettiğini belirtti.

Kavanagh, bu iki son kayıpla birlikte 11 Eylül saldırılarına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının, o trajik günde kaybedilen 343 kurtarma görevlisine ulaştığını ifade etti.

Kavanagh, bu hastalıkların "11 Eylül sonrası Dünya Ticaret Merkezi enkazında yapılan arama ve kurtarma faaliyetlerinin bir sonucu" olduğunu belirterek, "Bu trajik kayıplarla, tarihi bir kırılma noktasına geldik." dedi.

Ayrıca, Kavanagh, 2001 yılından bu yana departmandaki yaklaşık 11 bin personelin, saldırılarla ilişkilendirilen hastalıklarla mücadele ettiğini, bu kişilerden 3.500'ünün kanserle savaştığını dile getirdi.

11 Eylül'de İkiz Kuleler'in yıkılmasının ardından havaya karışan toksik maddeler, özellikle olay yerinde çalışan kurtarma ekipleri başta olmak üzere birçok kişide sağlık problemlerine neden olmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101664/11-eylul-saldirilarinda-olen-itfaiyeci-sayisi-343e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.