Türkiye düşmanı Menendez mahkemeye çıktı

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen New Jersey Senatörü Bob Menendez “rüşvet” ve “yolsuzluk” suçlamalarıyla mahkemeye çıktı. Öte yandan FBI, Menendez'in suçlandığı rüşvet olayına Mısır istihbaratının karışıp karışmadığını da inceliyor.
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 00:47
Türkiye düşmanı Menendez mahkemeye çıktı

ABD'nin New Jersey Senatörü Bob Menendez'in rüşvet ve yolsuzlukla suçlandığı olayda Mısır istihbaratının parmağı olup olmadığına dair FBI tarafından bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

NBC'nin güvendiği kaynaklardan aldığı bilgilere göre, FBI, Menendez'e yönelik yürütülen yolsuzluk davasına ek olarak, Mısır istihbaratının senatöre ve eşine nasıl ulaştığını ve rüşvet iddialarında ne derece etkili olduklarını incelemekte.

"Rüşvetle ilişkilendirilen lüks yaşam"

    Geçtiğimiz hafta New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Menendez ve eşi Nadine Arslanian'ın, New Jersey'deki bazı iş çevreleriyle olan ilişkilerinde rüşvet alıp verdiği iddia edildi. Federal yetkililer, Menendez'in evinde gerçekleştirdikleri aramada büyük miktarda nakit para ve altın külçelerine el koyduklarını duyurdu.

    İddianamede, Menendez'in senatörlük görevini kötüye kullanarak, altın ve nakit dışında, gayri meşru ev ipoteği ödemeleri ve lüks araç alımı gibi yolsuzluklara bulaştığı belirtildi.

    Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, Mısır'a yapılan askeri yardımlar ve Mısırlı iş adamlarıyla olan ilişkileri nedeniyle sıkça eleştirilere maruz kaldı.

    Küba asıllı olan Menendez, ABD Kongresi'nde bilhassa Türkiye'ye karşıt tutumu, Rum ve Ermeni lobileriyle olan yakınlığıyla tanınıyor. Türkiye'nin Akdeniz ve Ege politikalarına karşı olan Menendez, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını engellemeye çalışan isimlerin başında yer alıyor.

    Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başı dertte olan Menendez, bu suçlamalarla New York'ta mahkemeye çıkarıldı ve duruşmanın ardından Manhattan Federal Mahkemesi'nden ayrıldı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2102120/turkiye-dusmani-menendez-mahkemeye-cikti
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.