Merdan Yanardağ için tahliye kararı!

Bir televizyon programda sarf ettiği sözler sebebiyle tutuklandıktan sonra yaklaşık 3 ay cezaevinde kalan TELE 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tahliye edilmesi kararı alındı.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 18:33
Merdan Yanardağ için tahliye kararı!

Televizyon programına katılan ve terör örgütü PKK/KCK'nın lideri Abdullah Öcalan'a dair yaptığı açıklamalar sebebiyle "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla karşı karşıya kalan gazeteci Merdan Yanardağ'ın duruşması başladı. Mahkeme, Yanardağ'a 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası verebilecek.

Duruşmada kendi savunmasını yapan Yanardağ, tutuklanmasının medyaya gözdağı vermek amacı taşıdığını iddia ederek, "Burada olmamın sebebi Tele1'in gerçekleştirdiği yayınlar ve benim gazetecilik anlayışımdır. Programın süresi 50 dakika. Suçu ve suçluyu övmedim. Yaptığım, AK Parti iktidarının politikalarını eleştirmekti." şeklinde konuştu.

Yanardağ, televizyon programında terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ı ya da herhangi bir terör eylemini övmediğini savundu.

Sosyal medyada kendisinin hedef alındığını dile getiren Yanardağ, mahkemenin beraatine ve serbest bırakılmasına karar vermesini talep etti.

Mahkeme, mütalaanın ardından kararını verdi ve Yanardağ'ı "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak aynı mahkeme, Yanardağ'ın serbest bırakılmasına hükmetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103358/merdan-yanardag-icin-tahliye-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.