Erdoğan, Ürdün Kralı ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinde, İsrail-Filistin çatışması ve bölgedeki insani problemlerin çözümü için yapılabilecekler değerlendirildi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 19:01
Erdoğan, Ürdün Kralı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün'ün lideri Kral 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bu görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, iki lider arasında, İsrail ile Filistin arasındaki gerilim, bölgedeki insani kriz ve bu duruma nasıl bir çözüm getirilebileceği konuları masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon konuşmasında, bu tür çatışmaların bölgeye daha geniş bir alanda yayılma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin, bu gerilimin sona erdirilmesi yönünde, arabuluculuk da dahil olmak üzere her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

İsrail-Filistin Çatışması

7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adında büyük bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı ve Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırını geçerek İsrail'e sızdı. İsrail, Gazze'ye büyük bir hava saldırısı başlattı.

Bu saldırılar sonucunda 1200 İsrailli hayatını kaybederken, Gazze'de 1055 kişi yaşamını yitirdi ve 5184 kişi yaralandı. Batı Şeria'da İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılarda 24 kişi öldü, 130 kişi yaralandı. İsrail polisi, Doğu Kudüs'teki olaylarda 2 Filistinliyi öldürdü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104525/erdogan-urdun-krali-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.