OAC tezkeresi TBMM’de kabul edildi

TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) görev süresini 1 yıl daha uzatan OAC (Orta Afrika Cumhuriyeti) tezkeresi TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda kabul edildi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 22:17
OAC tezkeresi TBMM’de kabul edildi

TBMM Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM harekatına katılım süresinin bir yıl daha uzatılmasını onayladı. 

Tezkere hakkında konuşan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, "Kıtadaki 54 ülkenin en az 33'ünde faaliyet gösteren Türkiye kaynaklı 30'dan fazla sivil toplum kuruluşu etkindir." dedi. 

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, "Biz İHA'larımızla, SİHA'larımızla mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı. 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, "Hiçbir gerekçe masumların ve sivillerin hedef alınmasını meşru gösteremez." şeklinde konuştu. 

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "İsrail-Filistin sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesini istiyoruz." dedi. 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, "BM zemininde Afrika'nın toprak bütünlüğünün korunması için Türk askerinin bir yıl daha yer almasına 'Evet' diyoruz." ifadesini kullandı. 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin sınır güvenliği için azami gayretini göstermekte." dedi. 

Tezkere, Meclis'te kabul edildikten sonra Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca birleşimi yarın 14.00'te toplanmak üzere sonlandırdı. 

Görüşmeler sırasında Saadet Partisi milletvekilleri, MHP milletvekillerine kuliste baklava ikramında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104567/oac-tezkeresi-tbmmde-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.