Erdoğan, Scholz ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci İsrail’e koşulsuz destek açıklamasında bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 18:02
Erdoğan, Scholz ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile telefon görüşmesi yaptı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Almanya Başbakanı Olaf Scholz” görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre telefon görüşmesinde, bölgede ve dünyada kaygıyla takip edilen İsrail ve Filistin arasındaki çatışması ve insani krizlere çözüm arayışlarına ilişkin fikir teatisinde bulunuldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesinde, Türkiye'nin krizin bir an önce sonlandırılması için her türlü çabayı gösterdiğini, arabuluculuk dahil birçok barışçıl adımı atmaya da hazır olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, problemin temelli çözümü için Filistin'e verilen sözlerin tutulması ve uluslararası toplumun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasına öncülük etmesinin şart olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104642/erdogan-scholz-ile-telefonda-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.