Erdoğan: Bu ne insanidir, ne de savaş hukukunda yeri vardır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "360 kilometrekarelik alanda yaşayan 2 milyon Gazzelinin elektriğini, suyunu, akaryakıtını, gıdasını kesmek ne insanidir, ne de savaş hukukunda yeri vardır." dedi.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 19:53
Erdoğan: Bu ne insanidir, ne de savaş hukukunda yeri vardır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 2023 Teşkilat Buluşması”na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde İsrail-Filistin çatışması vardı. Erdoğan, Gazze gündemine ilişkin şunları söyledi:

"Asırlardır adalet ve hakkaniyetten sapmamış bir millet olarak İsrail-Filistin geriliminde de tavrımız bu yöndedir."

"(İsrail-Filistin çatışması) Amerika gibi bir ülkeye, barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle, körükle gitmek mi yakışır?"

"Gazze'de su, ekmek, gıda yok. Bütün bunlar İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne ters. Nerede Batı? Bu noktada aldıkları tedbir var mı? O da yok."

"Gazze'deki kardeşlerime yönelik katliam derecesine varan saldırıların hiçbir izahı olamaz."

"Örgütlerden farklı olarak devletler, savaş hukukuyla insan haklarına riayet etmekle mükelleftir. Bu çizginin giderek kaybolduğunu görüyoruz."

"Çatışmaların bölgemize yayılmasını istemiyoruz. Bölgede söz, etki sahibi aktörleri körü körüne birilerini desteklemek yerine gerilimi düşürmeye çağırıyoruz"

"360 kilometrekarelik alanda yaşayan 2 milyon Gazzelinin elektriğini, suyunu, akaryakıtını, gıdasını kesmek ne insanidir, ne de savaş hukukunda yeri vardır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104661/erdogan-bu-ne-insanidir-ne-de-savas-hukukunda-yeri-vardir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.