Jerusalem Post: “İsrail, Hizbullah’ın saldırısından endişe ediyor”

İsrail’in Gazze’ye kara harekatı başlatması gecikirken “Tel Aviv neyi bekliyor?” soruları da ülkede tartışmalara yol açıyor. Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in kuzey sınırından gerçekleşmesi olası bir Hizbullah saldırısından şüphelendiğini ve bunun değerlendirildiğini duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
17 Ekim 2023, Salı - 12:04
Jerusalem Post: “İsrail, Hizbullah’ın saldırısından endişe ediyor”

Hamas’ın 7 Ekim’deki El Aksa Tufanı saldırısı sonrası İsrail Gaze’yi kara, hava ve denizden bombalıyor.

Ancak sınırdaki yığınağa rağmen kara harekatı başlamadı.

Bu gecikme İsrail medyasında değerlendirildi.

Hamas’ın kanlı baskını sonrası Gazze’yi 11 gündür bombalayan İsrail’de beklenen kara operasyonuyla ilgili tartışmalar sürüyor.

İsrail’in endişeleri olduğunu belirten Jerusalem Post, dikkat çekici bir habere imza attı.

Hizbullah’ın saldırı ihtimali değerlendiriliyor

Jerusalem Post İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberinde, kara harekatının gecikmesinde bir dizi gerekçe bulunduğunu ancak  İsrail’in aslında Lübnan’daki Hizbullah örgütünden endişe duyduğunu aktardı.

İsrail’in bütün gücüyle Gazze’ye girmesi halinde Hizbullah’ın bu fırsattan yararlanabileceğine işaret eden İsrailli kaynaklar, örgütün kuzeyde yer alan Lübnan sınırından gerçekleşecek bir saldırı ihtimalinden korktuğunu dile getirdi.

“Hizbullah fırsat kolluyor” endişesi

Tel Aviv Yönetimi’nin “Hizbullah fırsat kolluyor” şeklinde düşündüğüne işaret eden kaynaklar, , İran ve Lübnan’dan gelen tehdit dolu açıklamaların da kaygıyla takip edildiğini aktardı.

Hizbullah’ın iki numaralı ismi olarak bilinen Şeyh Naim Kasım, başkent Beyrut’ta geçen hafta düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde “Zamanı geldiğinde İsrail’e müdahale etmeye hazırız” mesajı vermişti.

Hizbullah’tan yanıltma taktiği

Jerusalem Post, Hizbullah’ın İsrail’le doğrudan çatışmaya girmekten kaçınarak İsrail’i “sahte güvenlik” algısıyla yanıltmaya çalıştığı görüşünü paylaştı.

Hizbullah’ın manevralarının İsrail tarafından dikkatle takip edildiğinin altını çizen gazete, kuzey sınırında önlemlerin artırıldığını  da yazdı.

ABD’nin uyarıları ve rehineler de gündemde

Gazete, İsrail’in Hamas’ın elindeki rehineler ve ABD’nin “sivil ölüm” uyarıları nedeniyle de kara operasyonu için acele etmediğini ve adımlarını dikkatle attığını ifade etti.

İsrail, 2006’da Lübnan Hizbullahı ile yaşadığı savaşta birliklerini geri çekmek zorunda kalmış, bu olay Hizbullah’ın bölgede önemli bir siyasi ve askeri güce dönüşmesine katkı sağlamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105369/jerusalem-post-israil-hizbullahin-saldirisindan-endise-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.