Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’dan ortak operasyon

Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’nın Karadeniz’de mayın arama operasyonu düzenleyeceği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
20 Ekim 2023, Cuma - 19:39
Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’dan ortak operasyon

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, Karadeniz'de Bulgaristan, Türkiye ve Romanya'nın birlikte mayın arama faaliyeti gerçekleştireceğini duyurdu.

Sofya'da gerçekleştirilen "Ukrayna'da Barışın Sağlanması" temalı uluslararası konferansta konuşan Tagarev, bu üç Karadeniz ülkesinin mayın arama çalışmalarında iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Tagarev, "Bulgaristan, Türkiye ve Romanya'nın Karadeniz'de eş zamanlı bir mayın tarama operasyonu planladığını" ifade ederek, "Operasyonun başlamasından önce bazı küçük detayların netleştirilmesi gerekiyor. Bu faaliyet, ülkelerimizin kendi sularında güvenliği artırma amacını taşıyor." dedi. Ayrıca, bu mayın temizleme faaliyetlerine Ukrayna'nın katılmasının planlanmadığını da ekledi.

Rusya, Bulgaristan için tehdit unsuru

Tagarev, konuşmasında Rusya-Ukrayna çatışmasına da değinerek, "Bulgaristan için en büyük güvenlik tehdidinin Rusya olduğunu" vurguladı.

Rusya'nın bölgede saldırgan bir tutum sergilediğini belirten Tagarev, "Rusya, 2008'de Gürcistan'a saldırıda bulundu, 2014'te Kırım'ı ilhak etti ve 2022'de Ukrayna'ya karşı savaş ilan etti." şeklinde konuştu. Karadeniz'deki istikrarın Rusya tarafından tehlikeye atıldığını belirten Tagarev, "Rusya'nın Karadeniz'deki tatbikatları, bölgede serbest deniz trafiğini olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105908/turkiye-bulgaristan-ve-romanyadan-ortak-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.