İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışma

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı şehirlerinde, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışmalar yaşandı.
Ankara Masası
|
02 Kasım 2023, Perşembe - 08:55
İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışma

Filistin haber ajansı WAFA'nın bölgeden aktardığı haberlere göre, İsrail askerleri, Ramallah'taki Tayra Mahallesi'ne baskın düzenledi ve bu sırada Filistinli gençlerle çatıştı.

Baskına engel olmaya çalışan gençlere karşı İsrail güçleri gerçek mermi, zehirli gaz ve ses bombaları kullandı. Ancak bir süre sonra bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar. Ayrılırken evlere gerçek mermilerle ateş açtılar.

Şihab haber ajansı, olayları anlık olarak takip ederek, Telegram sayfasında Ramallah'taki Tayra Mahallesi ve kentin kuzeyindeki el-Celzun Mülteci Kampı'nda silahlı çatışmaların yaşandığını ve yoğun silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Ancak çatışmaların sonucunda can kaybı ya da yaralanma hakkında henüz bilgi verilmedi.

İsrail askerleri ayrıca Turmus Ayya ilçesine baskın düzenledi ve yoldan geçen bir araca ateş açtı. Bu saldırı sonucunda iki genç hafif şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Naleyn beldesinde evlere baskın düzenleyen İsrail askerleri ise Belediye Başkanı Yusuf el-Hoca dahil olmak üzere toplam 6 Filistinliyi gözaltına aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108063/israil-askerleri-ile-filistinliler-arasinda-silahli-catisma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.