Hamas’tan “yeni esir mutabakatı” açıklaması

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail ile yeni bir esir takası mutabakatı yapabilecekleri bildirildi.
Mevlüt Peker
|
27 Kasım 2023, Pazartesi - 22:35
Hamas’tan “yeni esir mutabakatı” açıklaması

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Halil el-Hayye, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği demeçte, İsrail ile sadece kadın ve çocukları değil, daha geniş bir grubu kapsayan yeni bir esir takası anlaşması yapma isteklerini dile getirdi. Halil el-Hayye, Hamas'ın, Gazze'deki tüm direniş gruplarının elinde bulunan esirler hakkında detaylı araştırmalar yaptıktan sonra, şu anki "insani ara"nın iki gün daha uzatılmasına olanak sağlayacak kadar esir bulunduğunu belirtti.

İki günlük "İnsani Ara"nın şartları

Halil el-Hayye, dört günlük "insani ara"yı sağlayan başlangıç mutabakatının şartları -çatışmaların durdurulması, İsrail uçaklarının uçuşlarının askıya alınması, Gazze'nin her bölgesine, özellikle kuzeyine yardım girişleri ve esirlerin karşılıklı olarak değiştirilmesi- bu iki günlük süreçte de geçerli olacağını açıkladı. Geçtiğimiz dört gün boyunca, Gazze'nin kuzey bölgesine giriş yapacak yardım tırlarında yaşanan aksaklıkların, yeni iki günlük süreçte telafi edilmesini umduğunu ifade etti. Halil el-Hayye, Gazze'nin kuzey bölgesine günlük 100 tırın girmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni esir takası mutabakatı üzerine çalışmalar

Halil el-Hayye, İsrail ile hem kadın ve çocukları hem de diğer grupları içerecek yeni bir esir takası mutabakatı üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Bu mutabakatın askerleri de kapsayıp kapsamayacağına dair sorulara ise Halil el-Hayye, müzakerelerin kapalı kapılar ardında yapılacağını belirterek net bir yanıt vermedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111881/hamastan-yeni-esir-mutabakati-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.