Hamas, 11 esiri Kızılhaç’a teslim etti

İsrail’le esir takası mutabakatı çerçevesinde Hamas, 11 İsrailli esiri Kızılhaç yetkililerine teslim etti.
Mevlüt Peker
|
27 Kasım 2023, Pazartesi - 23:22
Hamas, 11 esiri Kızılhaç’a teslim etti

Hamas, Gazze Şeridi'nde bulunan 11 İsrailli esiri, varılan mutabakat kapsamında Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, bu esirlerin ülkelerine geri getirilmeleri için Kızılhaç yetkililerine teslim edildikleri belirtildi.

İsrail ve Hamas arasında devam eden esir takası süreci

Bu son teslimatla birlikte, İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında şimdiye kadar toplam 51 İsrailli serbest bırakılmış oldu. Bu mutabakat, bölgedeki gerginliği azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 11 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerinde bulunan 33 Filistinli esirin serbest bırakılacağını duyurdu. Ensari, serbest bırakılacak olan Filistinli esirlerin 30'unun 18 yaş altında çocuk, 3'ünün ise kadın olduğunu belirtti. Bu gelişme, iki taraf arasında devam eden diplomasi ve müzakere süreçlerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük "insani ara" süresince, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerinden 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda uzlaşı sağlandı. Şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 40 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinden 117 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın son açıklamasına göre, "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda Hamas ile İsrail arasında anlaşmaya varıldı. Bu, sürecin devamı için önemli bir adım olarak görülüyor. Hamas da, İsrail de 2 günlük uzatmayı doğruladı.

11 İsrailli esir ülkelerine ulaştı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, 11 İsrailli esirin ülkelerine ulaştığı duyuruldu. Bu son gelişmeyle, İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde serbest bırakılan İsrailli sayısı 51'e ulaştı.

Filistinli esirlerin durumu

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, serbest bırakılan 11 İsrailli esir karşılığında İsrail hapishanelerinde bulunan 33 Filistinli esirin serbest bırakılacağını bildirdi. Ensari, serbest bırakılacak Filistinli esirlerin 30'unun 18 yaşın altında olan çocuklar, 3'ünün ise kadınlar olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111884/hamas-11-esiri-kizilhaca-teslim-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.