Bakan Tunç’tan yargı reformu açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Düzenleme ile toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını söyleyen Tunç, “1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
07 Aralık 2023, Perşembe - 13:12
Bakan Tunç’tan yargı reformu açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hazırlıkları devam eden yargı reformu paketine ilişkin konuştu.

Kamuoyunda cezasızlık algısını ortadan kaldıracak bir düzenlemenin yapılması konusunda bir beklenti olduğunu söyleyen Tunç, Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl değil de bir oran getirerek beşte bir olabilir, bu tabii ki milletvekillerimizin takdirindedir." dedi.

Öte yandan Tunç, 1 ay cezası olan kişinin de cezaevine gireceğini söyledi. 


Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’un Osman Kavala’yı ziyaretine değinen Adalet Bakanı," Türkiye'nin haklılığını Türk yargısının bağımsız ve tarafsız Türk yargısının vermiş olduğu kararla ilgili karara saygı duyulmasını, bu konuyu siyasallaştırılmaması gerektiğini hep ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kuryeye çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazaya karışmasını değerlendiren Bakan Tunç,  "Soruşturma aşamasında. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sıfatı ne olursa olsun kim suç işlemişse kanun karşısında eşittir." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113383/bakan-tunctan-yargi-reformu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.