Başkentte sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Ankara'da sosyal medyada açtıkları sahte hesaplar üzerinden, maske ve eldiven temin etme vaadiyle vatandaşları 500 bin lira dolandıran 17 şüpheli gözaltına alındı.
Büşra Bayrak
|
01 Ekim 2020, Perşembe - 11:53
Başkentte sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Başkentte maske ve eldiven dolandırıcılığı olayları ile ilgili ihbarlar üzerine çalışma başlattı.

Sahte şirketler üzerinden fatura keserek güven sağlamışlar

Yapılan incelemede, sosyal medyada sahte hesap açarak maske ve eldiven sattıklarını söyledikleri ve irtibata geçen müşterilere kurdukları sahte şirketler üzerinden fatura keserek güven sağladıkları belirlenen zanlıların, tedarik sıkıntısı çeken firmalar ile vatandaşlardan kapora alıp maske ve eldivenleri göndermedikleri saptandı.

Yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takipten sonra harekete geçen ekipler, sabaha karşı farklı adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 17 kişiyi gözaltına aldı.

Bir şüpheli yangın merdiveninden ablasının evine kaçtı

Operasyon sırasında yangın merdiveninden yan binadaki ablasının evine kaçan zanlılardan V.A., yapılan aramada banyoda saklanırken yakalandı. V.A'nın 2018 yılından bu yana hırdavat malzemesi, maske ve eldiven satışı vaadi ile müşterilerini dolandırdığı tespit edildi.

Zanlıların vatandaşlardan bu yolla yaklaşık 500 bin lira topladığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk zanlılardan V.A. ile A.A, R.D, H.T. ve T.C.G. tutuklandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/211459/baskentte-sosyal-medya-dolandiricilarina-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.