Brent petrol ne kadar?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 78,07 dolardan işlem görüyor.
Ersin Küçükbarak
|
19 Aralık 2023, Salı - 10:15
Brent petrol ne kadar?

Dünkü işlemlerde 79,51 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 77,95 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.37 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,15 artarak 78,07 dolara ulaştı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 72,78 dolardan alıcı buldu.Petrol fiyatları, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik eylemlerinin, petrol arzında kesintiye yol açabileceği endişeleriyle yükselmeye devam ediyor.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, 19 Kasım'da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu. Bu saldırılar, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu.

Kızıldeniz'deki gerginlik, Babu'l Mendeb Boğazı'ndan geçen gemilerin rotasını değiştirmek zorunda kalmasını ve petrol piyasaları üzerindeki baskının artırmasına yol açıyor. Bu boğaz, dünya genelinde emtia sevkiyatları için kritik bir deniz yolu olarak biliniyor.

Mısır'ın Süveyş Kanalı İdaresi, 19 Kasım'dan bu yana 55 geminin rotasının Babu'l Mendeb Boğazı yerine Afrika'nın güney ucundaki Ümit Burnu'na yönlendirildiğini açıkladı. Gerginlik devam ederse, bu alternatif rotayı tercih eden gemi sayısının artabileceği tahminleri yapılıyor.

Uzmanlar, arz kesintileri ve Orta Doğu'daki çatışmaları, petrol piyasalarında ciddi dalgalanmalara neden olabilecek potansiyel riskler olarak işaret ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 78,25 ile 78,33 dolar aralığının direnç, 77,87 ile 77,76 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2115358/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.