Koltuk almak istedi 33 bin lirası gitti

İstanbul'da yaşayan Nurcan İbili, sosyal medyada gördüğü 11 bin liralık koltuk takımı ilanına güvenerek alışveriş yapmak isterken dolandırıcıların tuzağına düşerek 33 bin lira kaybetti.
Kaynak: DHA
|
19 Mart 2024, Salı - 11:37
Koltuk almak istedi 33 bin lirası gitti

İstanbul'da yaşayan 40 yaşındaki Nurcan İbili, sosyal medyada gördüğü 11 bin liralık koltuk takımı ilanı üzerine harekete geçti ancak dolandırıcıların tuzağına düşerek 33 bin lira dolandırıldı.

İbili, ilanda uygun fiyata satılan koltuk takımının içerisinde TV ünitesi, orta sehpa, perde, masa, sandalye ve konsol gibi eşyaların bulunduğunu öğrenince, satıcıya ulaşarak sipariş verdi. Ancak linke tıkladığında dolandırıcıların ağına düştü. Üç ayrı kez toplamda 33 bin lira havale yapan İbili, paranın geri gelmemesi üzerine dolandırıldığını anladı. 

"Kendilerini aileymiş gibi gösteriyorlar"

Nurcan İbili, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Kimse bu tarz kişilere inanmasın. Ben dolandırıldığımı anladıktan sonra bu tür ilanlar dikkatimi çekti. Bu tarz birçok ilan daha gördüm. Sürekli olarak aynı tarz, bir aile resmi koyuyorlar. Kendilerini aileymiş gibi gösteriyorlar. O şekilde kendilerine güven sağlıyorlar. Benim satıcı sandığım kişi de 'Ev sahibi yurtdışında yaşıyor, evini sattı, eşyalarını da satmamı istedi, ben de o yüzden ilgileniyorum' dedi. Bana bu şekilde anlattı durumu. Ben de bu eşyalar adama bedava kaldı, o yüzden de ucuza satıyor diye düşündüm. Kendi mantık çerçevemde bu bana olabilecek bir şey gibi mantıklı geldi."

Dolandırıcılık vakası sonrasında mağdur Nurcan İbili, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi oldu. Yaşadığı mağduriyeti ifade eden İbili, "Benim gibi dolandırılan yüzlerce insan olduğunu söylediler. Böyle insanlara kimse inanmasın" diyerek vatandaşları uyardı. Dolandırıcılık vakası, sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129865/koltuk-almak-istedi-33-bin-lirasi-gitti
Etiketler: dolandırıcı
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.