Dondurulmuş hayvan ticaretine büyük darbe!

İstanbul'da düzenlenen operasyonla, kaçak hayvan ticareti şüphesiyle müzeye baskın yapıldı. Ali Haydar Üstay'a ait olduğu iddia edilen müzede, kutup ayısı, timsah, aslan, çita, bizon gibi değerli tahnitlere el konuldu. Şüphelinin hayvanları kaçak yollarla ülkeye soktuğu ve uluslararası alanda avlandığı belirlendi.
Afife Kaya
|
19 Mart 2024, Salı - 13:34
Dondurulmuş hayvan ticaretine büyük darbe!

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla birlikte, kaçak hayvan ticaretiyle ilişkilendirilen iki müzeye darbe vuruldu. İddialara göre, Ali Haydar Üstay'a ait olduğu belirtilen bir hayvan müzesinde, kutup ayısı, timsah, aslan, çita, bizon gibi birçok vahşi doğa hayvanının tahnit edilmiş hallerine el konuldu. Operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktıkça şok edici boyutlarla karşılaşıldı.

İstanbul Kaçakçılık Polisi'nin sahte hayvan müzesi açıldığı bilgisi üzerine yürüttüğü çalışmalar, Ali Haydar Üstay isimli kişinin müzenin arkasındaki isim olduğunu ortaya çıkardı. Fiziki ve teknik takiplerin ardından yapılan operasyonlar sonucunda, müzede 405 tahnit ele geçirildi. Bu tahnitler arasında, CITES Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış hayvan türlerinin de bulunduğu belirtildi.

Avlanmak için 30 ülke gezmiş 

Şüphelinin, dünya çapında avlanmak için 30 ülkede dolaştığı ve öldürdüğü hayvanları özel uçağıyla kaçak yollarla ülkeye getirdiği tespit edildi. Üstay'ın, avladığı hayvanları sadece zevk için öldürdüğü ve müzesinde sergilediği iddia edilirken, ele geçirilen hayvan tahnitlerinin piyasa değerinin 75 milyon lira olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen hayvanlar arasında bizon, kara kurt, vaşak, boz ayı, timsah, aslan, leopar, maymun ve tek parça halinde bir mamut dişinin olması dikkat çekti. Yetkililer, olayla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğünü ve şüphelinin yasadışı faaliyetlerinden dolayı adalete hesap vermesinin sağlanacağını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129879/dondurulmus-hayvan-ticaretine-buyuk-darbe

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.