Nourdin Boukhari kimdir?

Orta saha pozisyonunda görev yapan Faslı eski profesyonel futbolcu ve Eredivisie kulübü Sparta Rotterdam'ın yardımcı antrenörü olan Nourdin Boukhari kimdir?
Canan Salman
|
19 Mart 2024, Salı - 13:45
Nourdin Boukhari kimdir?

Nourdin Boukhari, 30 Haziran 1980 doğumlu orta saha oyuncusu olarak oynamış Faslı eski bir profesyonel futbolcudur. Futbolu bıraktıktan sonra genç takım antrenörlüğü yapmış olup şu anda Eredivisie kulübü Sparta Rotterdam'un yardımcı antrenörüdür. 

Kulüp Kariyeri: Kariyerine Sparta'da başlayan Boukhari, teknik yetenekleriyle dikkat çekti ve ardından Ajax'a transfer oldu. Ajax'ta ilk maçına 1 Eylül 2002'de FC Groningen'e karşı çıktı. 2003-04 sezonunda NAC Breda'ya kiralandı. Sözleşmesi 2006'da sona erdikten sonra Fransız ligi takımlarından Nantes'e katıldı. Ancak, Fransız takımıyla geçirdiği dönem hayal kırıklığı oldu, bu yüzden Ocak 2007'de AZ'ye kiralık olarak gönderildi.

AZ'de başarılı olmasına rağmen, AZ onu satın almayı tercih etmedi ve Boukhari Nantes'e geri döndü, ancak Nantes, Ligue 2'ye düştü. Boukhari ikinci ligde oynamaktan çekinerek 7 Temmuz'da Sparta Rotterdam'a geri döndü ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk başladığı kulübe geri dönen Boukhari, kulübün 100. Yıl Dönümü'nün simgesi ve takım kaptanı oldu.

Sparta Rotterdam'da bir sezon geçirdikten sonra Boukhari'ye Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad tarafından transfer döneminin başlarında teklif yapıldı. Ancak, Suudi Arabistan kulübü daha sonra transfer ücretini Sparta'ya ödemeyi reddetti ve bunun yerine ücreti ödemek yerine anlaşmayı iptal etmek istediklerini belirten bir avukat gönderdi. Al-Ittihad yöneticisi Gabriel Calderón, Boukhari'nin maç kondisyonundan memnun olmadığından ve anlaşmanın iptal edilmesini istediğinden memnun değildi. 

Ocak 2009'da Boukhari, NAC Breda ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Temmuz 2009'da, üç yıllık bir sözleşmeyle Türk tarafı Kasımpaşa SK'ya katıldı. 2010-11 sezonunda Wisła Kraków'e kiralık gönderildi. Kasımpaşa ile olan sözleşmesi feshedildikten sonra, Boukhari, sezon sonuna kadar NAC Breda ile amatör bir sözleşme imzaladı. Serbest oyuncu olarak ayrıldıktan sonra, Eylül 2012'de amatör bir sözleşme daha imzalayarak RKC Waalwijk'e katıldı, bu sözleşme Ocak 2013'te profesyonel bir sözleşmeye dönüştü.

Ancak, sezon sonunda serbest bırakıldı. Ocak 2014'te Sparta Rotterdam ile sözleşme imzaladı ve neredeyse Eredivisie'ye yükseldi. Haziran 2014'te profesyonel futboldan emekli oldu ve takımın forvetlerinden sorumlu olarak staff üyesi oldu. Yeni Hoofdklasse tarafı Magreb '90 için oynamaya başladı.

Uluslararası Kariyer: Boukhari, uluslararası futbol kariyerinde Fas'ı temsil etmeyi tercih etti. İlk uluslararası maçına Kasım 2001'de Zambiya'ya karşı yapılan dostluk maçında çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129881/nourdin-boukhari-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.