Sokak hayvanları için yasal düzenleme yolda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tarım Bakanlığı ile birlikte sokak hayvanlarına yönelik yeni bir yasal düzenleme çalışması başlattıklarını duyurdu.
Afife Kaya
|
19 Mart 2024, Salı - 13:54
Sokak hayvanları için yasal düzenleme yolda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir adımın atılacağını duyurdu. Bakan Tunç, Tarım Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen çalışmanın ardından, seçim sonrasında sokak hayvanlarına ilişkin yeni bir yasal düzenlemenin gündeme geleceğini belirtti.

Türkiye'de uzun süredir başıboş sokak köpekleri sorununun çözümü için çalışmalar sürerken, bu köpeklerin oluşturduğu tehlikenin boyutları da endişe verici bir hal almış durumda. Köpek saldırılarında özellikle çocuklar olmak üzere birçok insan zarar görmüş, hatta hayatını kaybetmiştir. Toplumda büyük infiale neden olan bu olaylar sırasında, sokak hayvanlarına yönelik yapılan kötü muameleler de dikkat çekmektedir.

Geçtiğimiz aylarda asansörde sıkıştırılan bir kedinin öldürülmesi ve sahipli bir köpeğin kulübesinde yakılması gibi vahşet olayları toplumun büyük tepkisini çekmişti. Bu tür trajik vakaların yaşanmasının ardından, yetkililer harekete geçerek konuyla ilgili çalışmalar başlattı.


Adalet Bakanı Tunç, hayvanların korunması konusundaki hassasiyetlerini dile getirirken, insan sağlığının da tehlikeye atılmaması gerektiğini vurguladı. Bu dengeyi sağlayacak yeni yasal düzenlemelerin hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden Tunç, söz konusu düzenlemelerin seçim sonrasında gündeme geleceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129882/sokak-hayvanlari-icin-yasal-duzenleme-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.