Gazeteci Can Ataklı hakim karşısına çıktı: Bunları hak etmiyorum

Şehit babasına yönelik olduğu iddia edilen sözleri gerekçesiyle ilk kez hakim karşısına çıkan gazeteci Can Ataklı hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi.
DHA
|
19 Mart 2024, Salı - 13:59
Gazeteci Can Ataklı hakim karşısına çıktı: Bunları hak etmiyorum

Gazeteci Can Ataklı sosyal medya kanalında yaptığı yayında şehit babasıyla ilgili söylediği sözler nedeniyle, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Ataklı savunmasında, "Bu şekilde suçlanmak ağrıma gidiyor" dedi. 

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Can Ataklı, avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan Can Ataklı suçlamadan dolayı çok üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: 

"Bunları hak etmiyorum"

"Şehitlik dini ve milli değerimizdir"

Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı İbrahim Gögsu ise, "45 yılı aşkın süredir gazetecilik geçmişi bulunan birinin daha sorumlu davranması gerekirdi. Nefret dolu bir üslupla paylaşım yapılmıştır. Silinse bile, bu içerikler olumsuz etki yaratmaktadır. Sanığın paylaşımı gündem olmuştur. Bu sözler henüz 22 yaşında şehit düşen bir askerin babası üzerinden yapılmıştır. Şehitlik dini ve milli değerimizdir. Şehit ve şehit yakınlarını aşağılayıcı bir paylaşım olmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

Mahkeme Ataklı hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"Suçlamanın nevi benim için yaralayıcı"

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ataklı şunları söyledi:

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129883/gazeteci-can-atakli-hakim-karsisina-cikti-bunlari-hak-etmiyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.