Hakan Kara: Faizler yükselmeli, döviz satışları devam ediyor

User Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın son bir ayda 20 milyar dolarlık döviz satışı yaptığını ve faiz oranlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Afife Kaya
|
19 Mart 2024, Salı - 14:51
Hakan Kara: Faizler yükselmeli, döviz satışları devam ediyor

Bilkent Üniversitesi'nden öğretim üyesi ve eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, son günlerde Türkiye'nin ekonomik gündemine damga vuran bir açıklamada bulundu. Kara, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı paylaşımla, Merkez Bankası'nın son bir ay içinde ne kadar döviz sattığını gösteren çarpıcı bir grafik paylaştı.

Prof. Dr. Hakan Kara, seçim öncesi dönemde Merkez Bankası'nın kur  dalgalanmalarına müdahale ettiğine dair çeşitli tartışmaların gölgesinde, TCMB'nin döviz rezervlerinde yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. Hazırladığı grafikle bu gelişmeleri açık bir şekilde ortaya koyan Kara, son dört haftada yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık döviz satışının gerçekleştiğini belirtti.

"TL mevduat faizi yükseltilmeli"

Ekonomist Hakan Kara'nın açıklamalarına göre, bu satışlarla birlikte Merkez Bankası'nın, döviz kurlarındaki istikrarsızlığı önlemeye yönelik ciddi bir çaba sarf ettiği görülüyor. Ancak Kara, bu durumun devam etmesi halinde TL mevduat faizlerinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle küçük yatırımcıların da kazanç sağlamasının önemine işaret eden Kara, TCMB'nin likidite politikaları çerçevesinde faiz oranlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Hakan Kara, "Kur baskısının ve rezerv kaybının durdurulması için TL mevduat faizinin daha yukarı çekilmesi ve sadece büyük yatırımcılara değil küçük yatırımcılara da tatmin edici getiriler sağlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129887/hakan-kara-faizler-yukselmeli-doviz-satislari-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.