Gazeteci Ali Sirmen son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybeden duayen gazeteci Ali Sirmen bugün son yolculuna uğurlandı. Sirmen'i gazeteci dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı.
DHA
|
19 Mart 2024, Salı - 15:14
Gazeteci Ali Sirmen son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Sirmen 17 Mart'ta İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti.

 Cumhuriyet gazetesinin önünde düzenlene veda törenin ardından Sirmen'in naaşı Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Sirmen için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in de bulunduğu sanat, spor ve basın camiasından birçok isim katıldı.

Sirmen'in oğlu Devrim Sirmen ve ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Gazeteci Ali Sirmen'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

"Keşke daha önce tanıma şansım olsaydı"

Cenazeye katılan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, usta gazeteci için şunları söyledi: 


"Eksikliğini her zaman hissedeceğiz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise, "Ali abi Galatasaray için çok önemli bir isimdi. Galatasaray'da büyük emekleri var. Duayen bir kimliği vardı. Kendisine Allah rahmet eylesin. Kendisiyle geçmişe yönelik çok hatıram var. Kaybı Galatasaray için, Türk gazeteciliği için, Türkiye için büyük bir kayıptır. Değerli ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah onlara sabır versin, kendisi de ışıklar içinde uyusun. Allah rahmet eylesin. Eksikliğini her zaman hissedeceğiz" diye konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2129890/gazeteci-ali-sirmen-son-yolculuguna-ugurlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.