Joey Veerman kimdir?

Eredivisie kulübü PSV Eindhoven ve Hollanda milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Joey Veerman kimdir?
Canan Salman
|
19 Mart 2024, Salı - 15:38
Joey Veerman kimdir?

Johannes Cornelis Maria Veerman, 19 Kasım 1998 doğumlu bir Hollandalı profesyonel futbolcudur. Orta saha oyuncusu olarak Eredivisie kulübü PSV Eindhoven ve Hollanda milli takımı için forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Volendam

Joey Veerman, 2017 yılında bir hazırlık maçında. Veerman, profesyonel kariyerine FC Volendam için Eerste Divisie'de 9 Eylül 2016'da VVV-Venlo'ya karşı oynanan bir maçta debut yaparak başladı.

Heerenveen: 30 Ağustos 2019'da, Veerman Eredivisie'de SC Heerenveen'e transfer oldu. Transferin ardından bir gün sonra Eredivisie'de Fortuna Sittard ile 1-1 berabere kalan maçta orta saha oyuncusu Jordy Bruijn'ün yerine ikinci yarıda oyuna dahil olarak debut yaptı.

PSV: 4 Ocak 2022'de, Veerman PSV Eindhoven ile 4.5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Veerman, KNVB Kupası yarı finalinde 2 Mart'ta Go Ahead Eagles'a attığı golle maçın galibiyetini sağladı. PSV, 17 Nisan'da rakipleri Ajax'ı yenerek kupayı kazandı.


Milli Kariyer: Mart 2023'te, Veerman Fransa ve Cebelitarık'a karşı UEFA Euro 2024 elemelerinde Hollanda milli takımına ilk resmi çağrısını aldı, ancak daha sonra Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman ve Bart Verbruggen ile birlikte Hollanda milli takımı personeli tarafından sunulan tavuklu curry akşam yemeğiyle ilişkilendirilen bir gıda zehirlenmesi salgını nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

18 Haziran 2023'te, Joey Veerman, 2023 UEFA Uluslar Ligi Finalleri'nde Hollanda için Mats Wieffer'in yerine oyuna girdiği İtalya maçında milli takım için ilk kez sahaya çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129894/joey-veerman-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.