Altın rekor kırdı!

Altın, Fed'in faiz indirimlerine olan umutlarla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.225 dolara yükseldi. Yatırımcılar, Fed'in politika adımlarına odaklanırken, altının güvenli liman olarak değerini korumasıyla birlikte fiyatlarında hızlı bir artış gözlemlendi.
Afife Kaya
|
28 Mart 2024, Perşembe - 22:40
Altın rekor kırdı!

Altın, Federal Rezerv'in (Fed) faiz indirimlerine olan açıklığıyla desteklenen yükselişini sürdürerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.225 dolara ulaştı. Perşembe günü, değerli metallerin fiyatları artarken altın, tarihi zirvesine hızlı bir tırmanışla ulaştı.

Altına talep arttı 

Yatırımcılar, Fed'in yılın ilk faiz indirimine giderek, altın fiyatlarının bir miktar değer kazanacağına olan umutlarını koruyarak altına olan talebi artırdılar. Şimdi ise dikkatler, 29 Mart'ta açıklanacak olan Amerika Birleşik Devletleri Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi raporunda olacak.

Altın, kısa bir süre için yüzde 1,35'lik bir artışla 2.225,26 dolara yükselerek yeni bir rekora imza attı. Bu yükseliş, altının yatırımcılar arasında güvenli liman olarak tercih edilme eğilimini destekleyen faktörlerle beraber gerçekleşti. Altının geleceği, Fed'in politika adımları ve ekonomik göstergelerin yanı sıra küresel jeopolitik risklerin seyrine bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131393/altin-rekor-kirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.