Beypazarı Soda'dan İsviçre'deki yasak kararıyla ilgili açıklama

Beypazarı Soda yetkilisi, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun (FSVO) sodalara ilişkin toplatma kararı ve içilmemesi tavsiyesine tepki gösterdi. Sağlıklı yaşam için insanların bor minerali tükettiğini belirten yetkili, “Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Nisan 2024, Salı - 15:20
Beypazarı Soda'dan İsviçre'deki yasak kararıyla ilgili açıklama

Beypazarı maden suyunun ihraç ettiği bir parti üründe sınır değerlerin aşıldığı gerekçesiyle toplatma ve yasak kararı alan İsviçre’ye yanıt gecikmedi.

Marketing Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Beypazarı yetkilisi, İsviçre’nin bir parti üründe belirlenen bor miktarını “tehlikeli” olarak değerlendirmesine karşılık, “Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz” dedi.

Yetkili, insanların sağlıklı yaşam için bor minerali takviye gıdaları tükettiğine işaret etti.

Kemik erimesine karşı her kapsülünde 3 mg bor içeren takviye gıdalar bulunduğunu anlatan yetkili, İsviçre’nin 2 olarak belirlediği sınır değerin Avrupa Birliği’nde 5 olarak kabul gördüğünün altını çizdi.

Yetkili, dünyanın dört bir yanında Beypazarı Maden Suyu tüketildiğini, İsviçre’ye de 7 yıldır ihracat yaptıklarını vurguladı.


Yağışlardan oldukça etkilenen yeraltı kaynak sularının değerlerinin dönemsel olarak değiştiğini belirten yetkili, içeriğindeki mineral değerlerinin artışlar ve azalmaların da olağan olduğunu vurguladı.

Beypazarı Maden Suyu yetkilisi yurtdışına gönderdikleri ürünler için 2022’de yaptıkları ölçümlerde bor mineralinin 0,33, 2023’te ise 1 olarak ölçüldüğü bilgisini de paylaştı.

Tüm içeceklerin farklı analiz edilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Beypazarı Maden Suyu  yetkilisi, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun ise içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini bildirdi.

Yetkili, pek çok ülkeye ihracat yapan Beypazarı’na yönelik bu haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

Firma yetkilisi, konuyla ilgili resmi bir yanıt için de çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133928/beypazari-sodadan-isvicredeki-yasak-karariyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Serdar Serdaroglu
16 Nisan 2024, 17:29
Beypazarı maden suyunu yıllardan beridir içiyorum ben memnunum orijinal tadı nefis vede severek içerim başka SODA ve madensuyu içmem onlarda içmezse içmesin ZIKKIM içsinler