Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye 22-24 Nisan tarihleri arasında resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle düzenleniyor.
Afife Kaya
|
16 Nisan 2024, Salı - 21:52
Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek ziyaret, 22-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Steinmeier'in ziyareti, Türkiye'nin çeşitli şehirlerini kapsayacak. İstanbul Sirkeci Garı'nda başlayacak olan ziyaret, Gaziantep'in ardından Ankara'da sona erecek.

İstanbul'da, Türk-Alman göç deneyimine sahip kişilerle bir araya gelecek olan Steinmeier, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin temsilcileriyle ekonomik ilişkilere odaklanacak. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'ndaki DHL Express lojistik merkezini ziyaret edecek ve Tarabya Kültür Akademisi'nde düzenlenecek olan kültür akşamı ve resepsiyona katılacak.

Gaziantep ziyaretinde ise, Kahramanmaraş depremi sonrasında Almanya'nın afet çalışmalarına sağladığı desteklerle ilgili bilgi alacak olan Steinmeier, depremzedelerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyecek ve çocuklarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacak.

Ziyaretin son durağı olan Ankara'da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek olan Steinmeier, Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve Türk-Alman ilişkilerinin tarihine dair bilgi alacak. Ayrıca, Anıtkabir'e giderek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2133972/almanya-cumhurbaskani-turkiyeye-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.