İkinci kızının doğumunu göremeden şehit olan korucu Yahya Yıldız’ın cenazesi Eruh’ta

Bu hafta ikinci kızı doğacak olan güvenlik korucusu Yahya Yıldız, bu mutluluğu yaşayamadan Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit operasyonu bölgesinde dün el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Yahya Yıldız’ın cenazesi, Şırnak’taki törenin ardından toprağa verileceği memleketi Siirt’in Eruh ilçesine getirildi. Şehit Yıldız’ın bir kızı olduğunu belirten kuzeni Osman Nas, “. Bir kızı da yolda… Bu hafta içerisinde eşi doğum yapacak. Doğacak çocuğunu göremeden şehadete yürüdü” dedi.
DHA
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 15:34
 İkinci kızının doğumunu göremeden şehit olan korucu Yahya Yıldız’ın cenazesi Eruh’ta

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyon bölgesinde dün PKK’lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan güvenlik korucusu Yıldız’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Siirt’in Eruh ilçesine getirildi.

Evli ve 1 kız çocuğu babası olan ve bu hafta ikinci kez baba olmayı bekleyen  Yahya Yıldız’ın eşi Kezban Yıldız, şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Şehidin halasının oğlu Osman Nas, “Bir kızı var. Bir kızı da yolda, bu hafta içerisinde eşi doğum yapacak. Doğacak çocuğunu göremeden şehadete yürüdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şehidin babasıyla telefonda görüştü

Vali Kemal Kızılkaya, 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve 3’üncü Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Gafar Gören ile birlikte Eruh’a gelerek şehidin babası Hasan Yıldız’a baş sağlığı dileklerini iletti.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da telefonla görüştüğü şehidin babasına, “Cenab-ı Allah sizlere sabırlar versin. Allah devletimize, vatanımıza, milletimize zeval vermesin, bu vicdansız imansızlara fırsat vermesin” dedi. Şehidin babası Hasan Yıldız da “Vatan sağ olsun” yanıtını verdi.

Daha sonra telefonla Bakan Yerlikaya ile görüşen 23’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, operasyonların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, şunlrı söyledi:

Şehit Güvenlik Korucusu Yahya Yıldız'ın cenazesi düzenlenecek törenin ardından memleketi Eruh’ta toprağa verilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139898/ikinci-kizinin-dogumunu-goremeden-sehit-olan-korucu-yahya-yildizin-cenazesi-eruhta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.