Kanada skandal Türkiye kararı

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtulmak için başlatılan operasyonda kullanılan teknolojinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek Türkiye'ye yönelik teknoloji ihracatının askıya alındığını duyurdu.
aa:text:20201005:22605353
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 23:40
Kanada skandal Türkiye kararı

Azerbaycan'ın işgal altındaki Karabağ'ı kurtarmak için başlattığı operasyonda, Ermenistan'a karşı havada karada üstünlük sağlayarak ilerleyişi sürüyor.

Bu ilerleyiş birçok ülkeyi rahatsız etmeye devam ediyor.

Kanada, kendi teknolojilerinin bölgede kullanıldığı iddia ederek Türkiye verdiği teknoloji ürünlerinin ihracatına yönelik iznin askıya aldığını duyurdu.

"İnceleme talimatı verdim"

Kanada Dışişleri Bakanı Champagne açıklamasında, "Son birkaç gündür Kanada teknolojilerinin Dağlık Karabağ'daki askeri çatışmalarda kullanıldığına ilişkin bazı iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaları duyar duymaz Kanada Dışişleri Bakanlığına bu iddiaları inceleme talimatı verdim. Kanada'nın sıkı ihracat kontrol rejimine uygun olarak ve devam eden çatışmalardan dolayı, daha derinlikli incelemeye zaman bırakmak üzere Türkiye'ye verilen ihracat izinlerini askıya aldım." ifadelerini kullandı.

"Barışçıl ve müzakereli bir çözüm"

Kanada'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan endişe duyduğunu belirten Champagne, "Sahadaki durumu derhal istikrara kavuşturmak için tüm tedbirlerin alınması ve bu çatışmanın barışçıl ve müzakereli bir çözümden başka bir alternatifi olmadığı çağrısında bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/224720/kanada-skandal-turkiye-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.