PS4 oyun kolu, Joystick’e dönüştü

Akaki Kuumeri adındaki YouTuber, Dualshock gibi oyun kollarını uçuş oyunlarında kullanmak için bir dönüştürücü tasarladı.
Ankara Masası
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 11:04
PS4 oyun kolu, Joystick’e dönüştü

Xbox One oyun kolunu daha önce bir HOTAS’a (hands on throttle-and-stick) dönüştüren YouTuber Akaki Kuumeri, şimdi de aynı projeyi PlayStation 4 Dualshock’a uyumlu hale getirdi. 

Dualshock için geliştirilen versiyonunda oyunculara daha çok konfigürasyon seçeneği sunuluyor. Bir gaz kolu ve bir joystick yerine iki joystick tercih edilebiliyor. Ayrıca joystick’te bulunan tuşlar ile Dualshock’daki tetik tuşlarını da kontrol ediyor.

Yeni özellik, kısa süre önce satışa sunulan “Star Wars Squadrons” gibi düşman gemilerini düşürmeniz gereken hava savaşı oyunlarındaki gerçekçiliği arttırıyor.

 Joystick’in üzerinde bulunan tetik düğmeleri, projenin tasarımcısı Akaki Kuumeri’nin söylediğine göre biraz kırılgan bir hisse sahip. Bunun sebebi ise Dualshock’taki tetik düğmelerine ipler ile bağlı olmaları.

Projeyi kendi oyun kolunuzda denemek isterseniz, Kuumeri’nin Thingiverse’de paylaştığı üç boyutlu obje dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bilgisayarınızda veya konsolunuzda savaş oyunları oynamayı planlamıyorsanız, alternatif olarak joystick’in tetiğe sahip olmayan versiyonunu da indirebiliyorsunuz. 

Ayrıca Nintendo Switch Pro, Xbox One ve Xbox 360 ile satılan oyun kolları için de uyumlu olan alternatif versiyonlar bulunuyor. Xbox One ile uyumlu olması için tasarlanmış sürümde ise henüz tetik tuşu olan bir seçenek bulunmuyor.

Tasarımlar, ne kadar kaliteli bir 3D yazıcı ve filament kullansanız da büyük bir ihtimalle uçuş simülasyonları için alacağınız profesyonel bir joystick kadar gerçekçi bir his vermeyecek. Ancak simülasyonları veya oyunları sıklıkla oynamıyorsanız, bu tasarımları kullanmanız standart oyun koluna göre çok daha gerçekçi olacaktır.

Kaynak 

http://www.ankaramasasi.com/haber/235214/ps4-oyun-kolu-joysticke-donustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.