Hasan Çavuşculu:"Altın fiyatları yükselmeye devam edecek"

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altının güvenli liman olduğunu belirterek, fiyatların bu dönemde de yukarı yönlü olduğunu söyledi.
Büşra Bayrak
|
16 Ekim 2020, Cuma - 19:12
Hasan Çavuşculu:"Altın fiyatları yükselmeye devam edecek"

Hasan Çavuşculu, Ankara masasından Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını canlı yayında cevapladı.

Dünyadaki siyasi ve iktisadi gelişmelerin iyi olmadığını belirten Çavuşculu, bunun da altın fiyatlarının yönünü etkilediğini dile getirdi.

Çavuşculu, pandemi ve ticaret savaşlarının da altında yükselişi desteklediğini kaydetti.

"Öbürünün parası gazete kağıdından farksız"

Bu süreçte altının güvenli liman olduğunun altını çizen Çavuşculu, Irak-Kuvaeyt savaşının olduğu döneme ait bir anektod paylaştı:

“Hanlattığım bir şeydir ama çok çarpıcıdır . İki Kuveytli Londra'ya gidiyorlar. James Bond çanta ellerinde. 50 bin, ikisinde de aynı para, kuveyt parası var. Güçlü bir para o dönemde de. Havaalanında bir tanesi diyor ki ‘ya ben bu parayı götürmeyeyim’ Orada tabii havaalanlarında bankalar serbest piyasa, orada vergi yok, algı yok. Her yerde böyle altın alımı satımı çok kolay. Kuveytlinin bir tanesi 50 bin parasını veriyor, 1 kilo külçe altın alıyor, çantasına koyuyor. Öbürü de ‘Yok ben kendi paramla gideceğim’ diyor. Altın almak istemiyor. İkisi uçağa biniyorlar gidiyorlar. Londra’ya iniyorlar fakat bir kargaşa var. Diyorlar ki Irak Kuveyti işgal etti. Kuveyt’in bankadaki paralarını altınlarını aldı, Irak'a götürdü. Çantasında 1 kilo külçe altın olan hemen götürüyor sterlin, dolar alıyor. Öbürünün parası gazete kağıdından farksız.”

Çavuşculu, benzer bir olayın her para biriminin başına gelebileceğini, oysa altının daima güvenli bir yatırım aracı olduğunu vurguladı.

"Bunlar organize gruplar"

Sahte altın dolandırıcılığındaki artışı da değerlendiren Çavuşculu, bunların organize gruplar olduğunu belirtti.

Çavuşculu, “Satacağı kuyumcunun şekline göre elamanları var bunların” şeklinde konuştu.

Bu ekiplerin gümüş üzerine altın kaplama yapıp bir de üzerine damga bastıklarını anlatan Çavuşculu, “Yani insanlar eritilmesini, yapmasını her şeyi biliyor. Yani içimizden birisi bu.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Gökyıldırım’ın Hasan Çavuşculu ile yaptığı özel röportajı tek tıkla izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/259055/hasan-cavusculualtin-fiyatlari-yukselmeye-devam-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.