Ankapark’ta bu da oldu!

Ankara Masası
|
11 Haziran 2020, Perşembe - 19:22
Ankapark’ta bu da oldu!

Daha evvel birikmiş borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Ankarapark’a Başkent Elektrik ikinci kez resti çekti. Ankapark’ın, borcu ödeyememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceği bildirildi.

Borçları ödenmediği için elektrikleri kesilen Ankapark'ta şimdi de abonelik sözleşmesinin iptali gündemde. Başkent Elektrik, eğlence parkını işleten şirkete bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini bildirdi.  

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde inşa edilen Wonderland Eurasia (Ankarapark), yüksek yatırım maliyeti ve inşa edildiği arazi nedeniyle tartışmaların odağında yer aldı. İnşaat aşamasında konulan iddialı hedeflerin tersine park, işletilmeye başlandığı günden bu güne yaşadığı finansal sorunları aşamadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, güncellenmiş fiyatlarla 750 milyon dolara mal olduğunu açıkladığı parkın elektriği, faturasını ödemediği gerekçesiyle geçen yılın sonunda kesildi. Park, birkaç ay kapalı kaldı. İşletmeci şirket, Başkent Elektrik’le masaya oturarak borçlarının bir bölümünü ödedi. Kalan borçlarla ilgili bir ödeme planı sunuldu ve Ankapark’a yeniden elektrik verildi.

İşletme kalan borcu ödemiyor

Habertürk’ün haberine göre, söz konusu parkın elektriği, kısa süre önce birikmiş borçlarını ödemediği için ikinci kez kesildi. İşletmeci şirketin, bugüne dek borçlarını ödemek için adım atmadığı iddia edildi.

Bu durum karşısında Başkent Elektrik, Ankapark’ın işletmecisi olan şirkete kısa süre önce bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini bildirdi. Eğer parkın işletmecisi şirket, öngörüle sürede ödeme yapmazsa sözleşmesi iptal edilecek. Ardından haciz süreci başlatılacak.

Ödeyemezse Büyükşehir Belediyesi el koyacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce yaptığı açıklamada, “Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz” demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26416/ankaparkta-bu-da-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.