Katıldığı programda zor anlar yaşayan Şevval Şahin’e ünlülerden destek

Miss Turkey 2018 birincisi Şevval Şahin, katıldığı programda kendisine yöneltilen sorulara cevap veremeyerek, zor anlar yaşadı. Bir ara stüdyodan ayrılan model, daha sonra sakinleşerek geri döndü. Yaşananlardan sonra pek çok ünlü isim Şahin'e destek oldu.
Zeliha Demirci
|
26 Ekim 2020, Pazartesi - 11:02
Katıldığı programda zor anlar yaşayan Şevval Şahin’e ünlülerden destek

Son dönemde pandemiye rağmen düzenlediği ev partileri ve konuşma tarzıyla gündeme gelen 2018 Türkiye güzeli Şevval Şahin, CNN Türk’te yayınlanan Sorgu Sual programına katıldı. Programda kendisine yöneltilen, "İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz?", "Atatürk’ün herhangi bir sözünü biliyor musunuz?" ve "Türkiye’de kaç coğrafi bölge var?" sorularına cevap veremeyen Şahin, zor anlar yaşadı. Bir ara menajeriyle konuşmak için stüdyodan ayrılan Şahin, sakinleşince geri döndü.

İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını okunması isteyen Şevval bunu reddedip, "Fahrettin Koca’yı tanıyor musunuz?" sorusuna "Pas" yanıtını verdi. Şahin'in bu sorulara yanıt verememesi sosyal medyada gündem oldu.


Şevval Şahin: "Dava açıyorum"

Çıkan haberlerin ardından Şevval Şahin sosyal medya hesabından, "İstiklal Marşı'nı okusaydım örnek Türk kadını mı olacaktım? Tavırlardan dolayı rahatsız oldum, okuyamadım. Ben o anların yayınlanmayacağı konusunda söz almıştım fakat yayınladılar, onlara dava açıyorum. Beni bilen biliyor. 6 yaşından beri İngiltere'de büyüdüm. Bütün eğitimimi İngilizce aldım, bazı konuları bilmemem normal. Bu beni daha az mı Türk mü yapıyor? Sanmıyorum." açıklamasını yaptı.

Yaşananlardan sonra pek çok ünlü isim Şahin'e destek verdi. İşte o isimler;


Doğa Rutkay Kamal: "Ne manasız! Belli ki bilmiyor kız. Küçük düşsün diye bile bile eziyorlar. Üstelik zevk alırcasına. Televizyon programcısı evinde misafir ağırlar gibi ağırlar konuğunu, racon budur. Aşağılamak, küçük düşürmek değildir! Ben izlerken, konuğa değil daha çok sunanların yerine utandım."

Pınar Altuğ Atacan: "Bir kadının başka bir kadını 'kendince' rezil etmeye çalışması ve bununla böbürlenip, reyting almaya çalışması, üstelik de saygın bir haber kanalında, sonra da 'kadına şiddete karşıyız' söylemleri. Şiddet sadece el kaldırmak mı? Soruları bildi, bilmedi kısmına gelemiyorum bile."

Bahar Şahin: "Kadına şiddeti savunanlar, kadına şiddetin en büyüğünü yapıyorlar. Asıl cahillik; azıcık reyting uğruna bu kızı malzeme yapmaları. Şevval Şahin'i tanımam ama yapılan şiddete karşıyım. Türkiye'de büyümemesine rağmen veremediği cevaplarla onu sınayamazsınız. İğrençsiniz."

Hazal Kaya: "Model Şevval Şahin'e destek veren oyuncu Hazal Kaya, Tanem Sivar'ın paylaşımını kendi sayfasında yayınlayarak "Tanem içimden geçenleri yazmış" notunu düştü."

Enis Arıkan: "Bu model kızımıza yapılan programı izledim. Ya gerçekten üzerimden sinirini atamıyorum. Yani o iki sunucu kadına söylemek istediğim o kadar çok şey var ki. Kızın bilgisizliğine kızmamız gereken yerde ne yazık ki size kızıyoruz. Çünkü o kadar art niyetlisiniz ki. Ne yaptınız, 21 yaşındaki bir kızı oraya getirmeden evvel planladınız. 'Bunu sorarsak bilemez, böyle de rezil olur biz de konuşuluruz' mu dediniz? Planınız neydi? Bir dakika sonra kızın gözü titriyor, sesi titriyor, menajerine sesleniyor ki menajeri hakkında yüz tane şey söylemek istiyorum. Şu anda ona da ayrı bir kızıyorum. Ama ne yazık ki ne yaparsa yapsın orada o kız sizin kadar rezil olmadı. İyi insan olun, bir şeyler öğretmeye çalışın, insanları rencide etmeyin. İnşallah o kız okur gelişir. Ama önce iyi insan olmayı öğrenin Allah'ınızı seviyorsanız."

Haluk Levent: "İstiklal Marşını yazabilmek, coğrafi bölgeleri bilmek insanı kültürlü yapmıyor. Tabii ki öğrenmeli, bilmeli ama bunu yeterli gören anlayış sığ bir anlayış. İnsan yaşadığı toplumun birçok sorununu algılayabilmeli, yaşadığı çevreyi de."

http://www.ankaramasasi.com/haber/287508/katildigi-programda-zor-anlar-yasayan-sevval-sahine-unlulerden-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.