İstanbul'da esnek mesai dönemi başlıyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kamu ve özel sektörün yanı sıra üniversiteleri de kapsayacak bir esnek mesai döneminin hayata geçeceğinin mesajını verdi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2020, Salı - 09:29
İstanbul'da esnek mesai dönemi başlıyor
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Habertürk yazarlarından Fatih Altaylı'ya konuştu. Koronavirüs salgını döneminde gündeme gelen esnek mesai modeline değinen Yerlikaya, kamu ve özel sektörün yanı sıra üniversiteleri de kapsayacak bir sistemin hayata geçebileceğine işaret etti.

Kamuda esnek mesai sorunu çözmüyor

İstanbul’da toplam çalışanlara kamu çalışanlarının oranının yaklaşık yüzde 8 olduğunu belirten Yerlikaya, "Gerisi özel sektör. Yani 400 bin civarı kamu çalışanı var diyelim kabaca. Özel sektörde ise 5 milyon. Yani benim kamu çalışanlarını esnek mesaiye geçirmem sorunu çözmüyor. Bu durumda bizim özel sektörle ve üniversitelerle de oturup konuşmamız gerekiyordu." dedi.



Esnek mesaide hazırlıklar tamam 

İşverenlerle, sendikalarla ve üniversite rektörleri ile görüştüğünü ekleyen Yerlikaya, "Eylül ayında bu kararı almıştık. Görüşmeler, hazırlıklar yapıldı. Haftaya tüm gazeteleri, yayın kuruluşlarını ziyaret ederek bu esnek mesaiyi anlatacağım ve buna geçeceğiz. En önemli tedbir bu olacak emin olun." şeklinde konuştu.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/289428/istanbulda-esnek-mesai-donemi-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.