Ayda 25 bin TL kazanmak mümkün

Ankara Masası
|
17 Haziran 2020, Çarşamba - 16:26
Ayda 25 bin TL kazanmak mümkün

Bursalı çiftçi, merakını kazanca dönüştürdü.

İş bilenin kılıç kuşananın deyimi bir kez daha doğrulandı.

Bursalı çiftçi, araştırmacı yapısının karşılığını aldı. Pazardaki ihtiyacı gördü, bu bilgiyi kazanca dönüştürdü.

Orhaneli ilçesinin Göynükbelen ilçesinde yaşayan Salih Arsil, tarlasına yeni ürünler ekmek için araştırma yaptı.

Arsil Türkiye'de çok fazla olmadığını fark edince yaban mersini yetiştirmeye karar verdi. Bahçesine diktiği yaban mersini ağaçlarından 6 yıldır ürün alıyor.

Kilosunu 50 TL’ye daha tarlada sattı

Bir çok hastalığa iyi geldiği söylenen yaban mersinlerine rağbet oldukça fazla. Geçen yıl kilosu 40 lira olan yaban mersini bu sene ise 50 liradan alıcı buluyor.

Salih Arsil, daha ürünü tarladan hasat etmeden sattı. Bir dönüm bahçeden 1 ila 2 ton mahsul alan üretici, dönüm başına 100 bin liraya kadar kazanç elde edebiliyor.

Dönümden 100 bin TL kazanıyor

Bu yıl yaban mersinlerini hasat etmeye başladığını ifade eden Salih Arsil, "Bir dönüm bahçeye 500 adet yaban mersini fidesi dikilebiliyor. Yetişkin bir ağaç ise yılda 4 kiloya kadar ürün verebiliyor. Geçen yıl kilosunu 40 liradan sattım. Bu yıl kilo fiyatı ise 50 lira. Bir çok vilayetten almaya geliyorlar. Türkiye'de pek üretilmediği için talep çok fazla. Daha hasat etmeye başlamadan mahsulün hepsini sattım" dedi.

Bu çerçevede basit bir hesapla 3 dönüm gibi küçük bir ölçekte yaban mersini yatırımı yapan bir girişimcinin aylık 25 bin Tl kazanması mümkün görünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/29128/ayda-25-bin-tl-kazanmak-mumkun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.