İzmir depreminde can kaybı 51'e çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde can kaybının 51'e yükseldiğini açıkladı.
IHA-1219600
|
01 Kasım 2020, Pazar - 10:50
İzmir depreminde can kaybı 51'e çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay beraberindeki bakanlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Oktay, can kaybının 51'e yükseldiğini ifade etti.

Hasarlı binalara ilişkin bilgi veren Oktay, "Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız." dedi.

Fuat Oktay, Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak ilçesinde  toplam 3 bin 880 çadır kurulmasının planlandığını da dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise açıklamasında, “Geçen süre zarfında 5 binin üzerinde depremzedeye sağlık hizmeti sunuldu. Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896’dır. Bu sabah itibariyle tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682’dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere, gözlem ve müşahede altında olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın da tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda. 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor.” ifadelerini kullandı.

Koca, yaralıların durumuna ilişkin bilgileri de aktardı.Gece 01 sıralarında kendisinin de tanık ettiği bir anda  70 yaşındaki Ahmet Çitim'in enkaz altından sağ çıkarıldığını hatırlatan Koca, "Ahmet amca diyalize alındı, genel durumu iyi" şeklinde konuştu.

"Genç kızımız İnci'nin de genel durumu iyi" diyen Bakan Koca, kendisini ziyaret ettiğini, dolaşım bozukluğu yaşanmaması için işlem yapıldığını anlattı. 

Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuştuğu Buse Hasyılmaz'ın sağlığına kavuştuğu müjdesini paylaştı.

Günay Özışık'ın sağlık durumunu "orta" olarak tanımlayan Sağlık Bakanı Koca, annesi ve kendisiyle konuştuğunu durumunu yakından takip ettiğini aktardı.

Koca, Seher Perinçek'in durumunun da iyiye gittiğini, ikilzeri Ezer ve Elzem'in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Koca, "ne yazıkki 7 yaşındaki Umut çıkarıldığında hayatını kaybetmişti." hatırlatmasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmirlilere koronavirüs tedbirlerine dikkat uyarısı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/320844/izmir-depreminde-can-kaybi-51e-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.