Huluki Cevizoğlu: Atatürk'ün cenazesi 15 yıl eşya gibi bekletildi

Gazeteci ve Akademisyen Hulki Cevizoğlu, Hz. Muhammed'in cenazesine yapılanların Atatürk'ün cenazesine yapıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2020, Salı - 21:27
Huluki Cevizoğlu: Atatürk'ün cenazesi 15 yıl eşya gibi bekletildi

Gazeteci ve Akademisyen Hulki Cevizoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çember'i programına konuk oldu.

Atatürk'ün ölümünün ardından yapılanları eleştiren Cevizoğlu, cenazesinin 15 yıl eşya gibi bekletildiğini söyledi.

"Hz. Muhammed'in 3 gün cenaze namazı kılınmadı"

Aynı uygulamanın Hz. Muhammed'in cenazesine de yapıldığını belirten Cevizoğlu "
 "Atatürk öldükten, bana göre öldürüldükten sonra, 15 yıl cenazesi bana göre kutsal cenazesi, Hz. Muhammed’in ki gibi, Fatih Sultan Mehmed’in ki gibi…Hz. Muhammed’in cenazesi de yerine kim geçecek diye, taht kavgalarıyla, kim halife olacak kavgalarıyla, Suudi Arabistan çölünde 3 gün cenaze namazı kılınmadı. Bu insanlara insan gibi geçinenlerin yaptıklarını görüyoruz. Fatih Sultan Mehmed’in önümde notlar var. Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Murat Bardakçı’nın yazdığı yazılardan bir kaynak göstereyim. Fatih Sultan Mehmed’in cenazesi taht kavgalarıyla 3 gün 3 gece unutuldu diyor. Fatih Sultan Mehmed’in cenazesinin koktuğunu, Murat Bardakçı yazıyor. Murat Bardakçı bunu Hürriyet gazetesinde yazdı." diye konuştu.

"Eşya gibi bir nesne gibi muamele gördü"

Atatürk'ün cenazesinin 15 yılı müzede bekletildiğini ifade eden Cevizoğlu "Aynı şey daha önce Hz. Muhammed’in başına geldi. Atatürk’ün başına daha feci bir şey geldi. 15 yıl müzede Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun yazılarında var, Karaosmanoğlu milli mücadelenin en etkili kalemlerinden birisi Anadolu Ajansının kurucularından aynı zamanda. Yazdığı kitapta diyor ki 15 yıl Etnoğrafya Müzesi’nde Atatürk’ün cenazesi eşyaları arasında bırakıldı diyor. Yani bir eşya gibi bir nesne gibi muamele gördü." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/356071/huluki-cevizoglu-ataturkun-cenazesi-15-yil-esya-gibi-bekletildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.