"Merkel aptal, May omurgasız"

Ankara Masası
|
30 Haziran 2020, Salı - 17:09
"Merkel aptal, May omurgasız"

ABD’de araştırmacı gazeteci Carl Bernstein'in yayınladığı belgeler ABD Başkanı Trump'ın başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Trump’ın, dünya liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerini resmi belgelere ve tanıklara dayandırarak yayımlayan gazeteci, ABD Başkanı'nın liderlerin arkasından söylediği her şeyi tek tek yazdı.

"Merkel aptal, May omurgasız" 

Buna göre Trump, liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinde Alman Şansölyesi Merkel'i "aptal", eski İngiltere Başbakanı Therasa May'i ise brexit süreci yüzünden " omurgasız" olarak nitelendiriyor.

Servetini yarıştırmış Trump’ın Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile telefon görüşmelerinde ise kendi ‘servetini’ övdüğü aktarılıyor. Erdoğan'a önceki başkanları kötülemiş  Trump’ın, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ile yaptığı görüşmelerde, önceki başkanları eleştirdiği kaydedildi. Söz konusu konuşmalarda, Trump’ın eski ABD Başkanları Barack Obama ve George W. Bush için "Bir şey bildikleri yok" dediği ifade edildi. Öte yandan, Trump’ın en çok konuştuğu liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ve ABD Başkanı'nın golf oynamaya gittiği sırada dahi Erdoğan ile görüştüğü belirtildi. Watergate'i de o ortaya çıkarmıştı Trump'ın dünya liderlerinin arkasından söylediği sözleri yayımlayan araştırmacı gazeteci Carl Bernstein,  ABD'de 1972-1974 yılları arasında ABD Başkanı Richard Nixon yönetimini içeren ve Nixon'ın başkanlığının sona ermesiyle sonuçlan Watergate skandalını da ortaya çıkaran isimdi.    
http://www.ankaramasasi.com/haber/36640/merkel-aptal-may-omurgasiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.