Murat Köse: Mansur Yavaş'a ödül verilmeli

Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Başkan Mansur Yavaş'ın belediyeciliği sosyal medyadan yaptığı algılarla yönettiğini ifade ederek, 'Sosyal medya belediyeciliği' ödülünün verilmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2020, Pazar - 10:11
Murat Köse: Mansur Yavaş'a ödül verilmeli

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Beyaz Tv'de soruları yanıtladı.

Köse, bütçe görüşmelerinde gündem olan '10 milyar nerede?' sorusuna Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın 7 Aralık'ta cevap vereceğini söyledi.

"Arada karşılaştırılmaz bir fark var"

Asıl meselenin 2021 bütçesinde olduğunu ifade eden Köse, heykel yapımına bir  buçuk milyar lira, muhtarlara bir milyar lira ayrıldığını belirtti.

Köse sözlerine şöyle devam etti;

Esas mesele 2021. 2021 bütçesi 7 buçuk milyar civarında. Bu bütçe içerisinde hangi kalemlere bütçe ayrılacak diye baktığımızda, 1 buçuk milyar lira heykel yapımına para ayrılmış. Peki muhtarlarımız için ne kadar ayrılmış, köy konaklarımız için ne kadar ayrılmış, 1 milyar lira. Yani muhtarlara 1 milyar lira para ayırıyor bu kadar büyük bütçeden, heykele 1 buçuk milyar lira para harcıyor. Arada karşılaştırılmaz bir fark var.

Şimdi tabi ki heykel yapabilir biz inançlara fikirlere saygı duyuyoruz. Bizim öyle bir işimiz olmaz ama kendilerinin var böyle işleri. Ama bakıyoruz muhtarlara bu kadar değer veriyor, muhtarlara nasıl yetecek bu para. Bu gerçekten anlaşılmaz bir şey. Özellikle engellilerle ilgili ayırdıkları para bin  lira. Bu anlaşılmaz bir şey.

"Maalesef belediyeciliği sanal dünyadan yapıyor"

Mansur Yavaş'ın iki yıldır algılarla belediyeyi yönettiğini ifade eden Murat Köse "İki yıldır bir algı yapılıyor. Sahada bir çalışma olmadığı için biz sorduk bu kişi nasıl biri diye, aslında sonuç şu sosyal medya belediyeciliği yaptığı Sayın Mansur Yavaş. Sosyal medya belediyeciliği ödülü verilmeli. Maalesef belediyeciliği sanal dünyadan yapıyor, Instagram’dan yapıyor, Twitter’dan yapıyor, beğenilerle yapıyor. Orada bir algı oluşturuluyor kendi dünyalarında yaşayıp gidiyorlar. Ama sanal dünya başka gerçek dünya başka. Milletimiz hizmet bekliyor. Ben Ankara halkına soruyorum Mansur Yavaş’ın söz verip yaptığı herhangi bir proje var mı?" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/404417/murat-kose-mansur-yavasa-odul-verilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.